ВСС е получил допълнителна информация във връзка с гражданството на председателя на СГС

  • 14 октомври 2021 14:05

  • 1963
  • 1
ВСС е получил допълнителна информация във връзка с гражданството на председателя на СГС
© Булфото

Представляващият Висшия съдебен съвет /ВСС/ Боян Магдалинчев потвърди пред медиите, че в Съвета са били получени документи от министъра на правосъдието Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия по повод гражданството на председателя на Софийския градски съд Алексей Трифонов. Магдалинчев заяви, че председателят на Съдийската колегия Георги ЧолаковГеорги Чолаков Георги Чолаков е председател на Върховния административен съд, избран с гласовете на 20 от общо 25 се е разпоредил да се събере допълнителна информация във връзка с писмото, която вчера е била предоставена на ВСС. Повече данни са били поискани от Министерството на правосъдието и от общини.

Боян Магдалинчев обясни, че принципното положение е, че когато некомпетентен орган издава актове, те са нищожни, но не автоматично, а трябва да бъдат оспорени по съдебен ред. Става дума за административни актове, издавани от Трифонов като председател на съда, а не за присъдите, постановени от градския съд.

По-рано днес правосъдният министър Янаки СтоиловЯнаки СтоиловЯнаки Стоилов е роден на 8 септември 1958 г. в гр. Велико Търново. Завършил е право в Юридическия съобщи, че проверка в масивите за населението е показала, че Алексей Трифонов няма българско гражданство, като е изпратил данните по случая на ВСС. Министър Стоилов обясни, че при пресъставянето на акта за раждане на Трифонов не са били установени основания за придобиване на българско гражданство. "Тъй като той е роден извън страната, трябва да е придобил друго гражданство", посочи Стоилов.

Стоилов изпрати на ВСС данни за противоречие относно гражданството на председателя на СГС

На днешното заседание на Пленума на ВСС стана известно още, че няма внесени кандидатури за участие в процедурата за избор на нов председател на ВКС. Крайният срок за внасяне на кандидатури е 28 октомври. Мандатът на Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, който е в неплатен отпуск заради участието му в президентските избори, изтича на 10 февруари 2022 г., а изборът на нов председател ще се првоеде на 14 януари.

Константин Тодоров
1963 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Говорить ..пръц...уааа.. пияна Просия

2021.10.17 | 22:50

1
Л.айнаки Стоилов, любовникът на другарЕ лилов, е и си остава гнусен болшевишки педе.раст!

Добави коментар

Водещи новини