Иван Гешев се срещна с главния прокурор на Албания

  • 23 юни 2021 17:06

  • 274
  • 2
Иван Гешев се срещна с главния прокурор на Албания
© Прокуратура на РБ

Главният прокурор Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във се срещна с главния прокурор на Република Албания Олсиан Чела в Съдебната палата в София, съобщиха от Прокуратурата.

В хода на разговорите двете страни обсъдиха въпроси от взаимен интерес, борбата с организираната престъпност, сътрудничеството и взаимодействие на двете прокуратури по наказателно-правни въпроси. Между прокуратурата на Република България и прокуратурата на Република Албания през 2018 г. бе подписан Меморандум за разбирателство и сътрудничество, предвиждащ взаимодействие в областта на международната правна помощ и обмен на информация.

Иван Гешев и главният прокурор на Република Турция проведоха работна среща

Главният прокурор на Република Албания е в София във връзка с провеждането на „Втория работен форум на главните прокурори на балканските страни”, който тази година е под надслов „Ролята на прокуратурата за утвърждаване на върховенството на закона”.

Първият учредителен форум се проведе през 2019 г. в Измир, Република Турция и представлява инициатива за стимулиране на сътрудничество и взаимодействие между прокуратурите на Балканските страни чрез провеждането на регулярни срещи и обмен на добри практики.

Novini.bg
274 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Th

2021.06.23 | 17:34

2
Ами да,нали е като албански реотан.
Ех Каскет...

2021.06.23 | 17:20

1
...тоя твой колега от Албания е май по-голям гешефт и от теб...

Добави коментар

Водещи новини