Асоциацията на прокурорите: Искането за отстраняване на главния прокурор цели дестабилизация на съдебната власт

  • 20 юли 2021 15:30

  • 1423
  • 7
Асоциацията на прокурорите: Искането за отстраняване на главния прокурор цели дестабилизация на съдебната власт
© Булфото (архив)

Внесеното във Висшия съдебен съвет искане за отстраняване на главния прокурор цели дестабилизация на съдебната власт в България, се посочва в становище на Асоциацията на прокурорите, публикувано на официалния им сайт.

"Високите стандарти в правосъдието не могат и не следва да се базират на слухове, публикации и лични мнения, а на факти и доказателства", заявяват от организацията, като припомнят, че главният прокурор не е политическа фигура, избран е от Висшия съдебен съвет и изборът му е признат за законосъобразен от всички европейски наблюдатели и ангажирани институции.

Според прокурорите независимата българска прокуратура се "явява трън в очите на някои представители на политическата класа".

"Изправени сме пред масирана кампания за подчиняване на прокуратурата на политически кръгове и задкулисни интереси, което българското общество не може да си позволи да допусне", се посочва в становището.

Янаки Стоилов: Има данни за извършени престъпления от главния прокурор

От организацията изразяват и притеснение от "поставянето от страна на представители на изпълнителната власт, на ултиматуми пред независимия Висш съдебен съвет, свързани с предстоящите му решения, което се явява ново и непознато до момента измерение на грубо нарушение на разделението на властите и безпрецедентен натиск върху съдебната система."

Константин Тодоров
1423 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.07.20 | 16:08

3
Истината е че, цялата какафония и циркаджийски изпълнения на Румен Радев...Има Такъв Наглец....Изпра...зни се Мили Вън...... ДеБъ...БСП и Дпс чакат милиардите от Европейския Фонд за възстановяване след пандемията....за 3 години след кандидастване ВЕДНАГА/БЕЗВЪЗМЕЗДНО се превеждат на Република България 6.5 млрд евро ...без да питат за какво са....сега разбрахте ли защо драпат за властта червените бок..луци..и след като усвоят кинтите...нито за Учиндолския селяк, ще чуете, нито за руския шпионин Радев, нито за ченгетата от ДеБъ

2021.07.20 | 17:39

7
е че няма да ги оставят на онези измамници крадливи от фирма герб
Сър Стенли Ройс

2021.07.20 | 16:22

6
Герберски изроди Ще бъдете размазани ,Бойко Рашков ви го обещава . Герберски Примати
от

2021.07.20 | 16:04

2
от какво е независима??? от народа, от срапведливостта, от какво??? държава в държавата. правят си каквото си искат, вземат си рушвети, изкарват престъпниците на свобода и реват, че трябва да са независими. сиреч, да си правят каквото си искат.
Мри бе!

2021.07.20 | 16:11

5
Подлого черепарска!
Е да!

2021.07.20 | 16:10

4
Ние това го знаем!

2021.07.20 | 15:50

1
Радев,тарашков,Янев,Кацаров на съд.

Добави коментар

Водещи новини