СГП протестира присъдата на Викторио Александров, убил приятелката и детето си

  • 20 януари 2021 13:14

  • 900
  • 3
СГП протестира присъдата на Викторио Александров, убил приятелката и детето си
© Булфото (архив)

Днес, 20.01.2021 г., в 11,30 часа, Софийска градска прокуратура (СГП) е внесла протест в Софийския апелативен съд (САС) срещу присъда на СГС, постановена по отношение на В.А. за извършени от него престъпления по чл. 115 от НК , по чл. 116, ал. 1, т.3, предл.2,алт.2,т. 4,предл.2, т. 5 и т. 12,предл.2, вр. чл. 115 от НК и по чл. 143, ал. 1,предл.1,алт.1 и алт.2 от НК.

С присъда от днес на 24-ти състав на СГС подсъдимият В.А. е признат за виновен по всички пунктове на обвинението. За престъплението по чл.115 от НК  - убийство на Д.М., на подсъдимия е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 15 /петнадесет/ години.

Само 20 години затвор за Викторио, убил приятелката и дъщеричка си

За престъплението по чл. 116, ал.1,  вр. чл. 115 от НК – убийство на малолетната си дъщеря, която се намирала в безпомощно състояние, на В.А. е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 20 /двадесет/ години, а за извършената принуда по отношение на таксиметров шофьор, за която е употребил сила и заплаха, е наложено наказание „лишаване от свобода“ в размер на 1 /една/ година.

С цитираната присъда на основание чл.23, ал.1 от НК на подсъдимия е наложено едно общо най-тежко  наказание  - „лишаване от свобода“ за срок от 20  /двадесет/ години при първоначален „строг“  режим.

Родителите на жестоко убитата Дарина: Имаше заплахи и за нашия живот

СГП намира така постановената присъда за неправилна и незаконосъобразна със следните съображения:

Присъдата в частта относно размера на наложените наказания е явно несправедлива.

Доказателствата по досъдебното производство недвусмислено сочат, че е извършено умишлено убийство на 2 лица – млада жена и детето й. По делото се установява, че деянието е извършено хладнокръвно. Подсъдимият по професия е охранител.  За заемането на длъжността се изисква преминаване на лицата през психологически тест, като това обстоятелство обуславя по-висока психическа устойчивост. В.А. успешно е  преминал  този   тест ,  т.е. той е бил с  добра психическа  устойчивост.

СГП намира  за  неотносимо  изнесеното от защитата  твърдение, че В.А. е бил подлаган на постоянен  тормоз  от  семейството на  Д.М., поради  което е  извършил деянието.

Подсъдимият е  извършил  второто  деяние  -   убийството на собствената  му  дъщеря,  която е била на година и  една  седмица, седем часа  след първото убийство. Имал е достатъчно време да осмисли поведението си и да се предаде  на органите  на реда.  Вместо това, той се е разходил  в парка, а  после е извършил друго престъпление - принуда по отношение на  таксиметровия  шофьор с пистолет.

Плевнелиев: В България започва да се създава култура на предприемачеството

Впоследствие В.А. е легнал да спи и при пристигането на органите на реда хладнокръвно е застрелял спящата си дъщеря.

СГП намира, че така постановената присъда е в разрез с обществените интереси, с морала и основните ценности  на  обществото. Тя се явява  несъразмерно малка и несправедлива с оглед на извършените престъпления.

В протеста си СГП е поискала САС да измени наложената присъда и на подсъдимия В.А. да бъде наложено най-тежкото предвидено в закона наказание, а именно - доживотен затвор без право на замяна.

Радина Лазарова
900 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2021.01.20 | 15:13

3
Такъв "човек", който може да застреля спящо дете и то собственото си спящо момиченце трябва да бъде лишен от човешки права и да бъде изпратен в лаборатория, където да правят опити с него. Да помогне на науката чрез някакви опасни опити, които са забранени с останалите хора. Така от този изверг може да се разработи ново лекарство или методика за лечение, които иначе не биха могли да се разработят заради етични причини. Добре е да се види колко много знания са натрупани по времето на нацистките опити с хора. Иначе за какво да го хранят честите данъкоплатци тоя в затвора? Полза ли има от него, ще го превъзпитаваме ли, какво изобщо може да стане вече от него?
НЕ ПОДРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ И НЕ СЪМ ПЛАТЕН

2021.01.20 | 14:40

2
СЪЗДАВАЩАТА РЕКЕТ РЕПРЕСИИ ХАОС КОРУПЦИЯ И ПРАНЕ НА ПАРИ ПАРТИЯ ГЕРБ И ПАРТИИТЕ НА ФАШИЗМА И РАЗЕДИНЕНИЕТО ВМРО, НФСБ и Атака ПОБЕДИХА ПРОТЕСТА ХОРАТА ВЕЧЕ НЕ ПРОТЕСТИРАТ ЖАЛКО ЗА ТЕЗИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ РАБОТА И БЕЗ БИЗНЕС ЗАЩОТО ФИРМИТЕ ИМ ФАЛИРАХА А И НЕ УСПЯХА ДА СИ ИЗПЛАТЯТ КРЕДИТИТЕ И СЕГА БАНКИТЕ ЩЕ СЕ РАЗПРАВЯТ СЪС ТЯХ НО СЪС БЕЗДЕЙСТВИЕ И МЪЛЧАНИЕ НЯМА ДА ПОБЕДИМ НИТО ФАШИЗМА НА О.П НИТО МУТРАТА ОТ БИВШАТА СИК КОЯТО УСПЯ ДА ОТКРАДНЕ МИЛИАРДИ ЕВРО OT НАС И ОТ ОСТАНАЛИТЕ ЕВРОПЕЙСКИ ГРАЖДАНИ И ТАКА СЪЗДАДЕ ТАЗИ КРИЗА

2021.01.20 | 14:15

1
Голям Майтап, ..утре тоя убиец ще го изкарат невинен! Ужас и срам..

Добави коментар

Водещи новини