Плевнелиев: В България започва да се създава култура на предприемачеството

  • 29 септември 2012 10:18

  • 1335
  • 1
Плевнелиев: В България започва да се създава култура на предприемачеството
©

"В България започва да се създава култура на предприемачеството, а изграждането от 2013 г. на „София тех парк“ ще подпомогне този процес", каза на среща с българската общност в Бостън президентът Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното.

Държавният глава разговаря със сънародниците в последния ден от работното си посещение в Съединените щати.

Президентът припомни, че „София тех парк“ се предвижда да бъде първата иновативна екосистема в България, която ще осигури възможност най-вече на малкия и средния бизнес да изгради стратегически партньорства в сектори с висока добавена стойност. Наложително е малките и средните предприятия да се ползват с приоритетно внимание, което не се случва в последните години, посочи държавният глава. Сънародниците ни в Бостън поставиха пред президента Плевнелиев въпроси, свързани с възможностите за реализация в страната ни, за привличане на повече чуждестранни инвестиции и за започване на бизнес в България.

По-рано президентът разговаря с бизнес общността и членове на „Харвард клуб“ в Бостън. Пред тях Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното представи икономическата ситуация у нас и възможностите за инвестиции и икономически растеж през следващите години.
Устройство за мобилен телефон, което сканира ретината и прави пълна здравна диагностика и други иновативни продукти бяха представени пред президента Плевнелиев на посещението му в „Кеймбридж иновейшън център“. Центърът е сред най-големите бизнес инкубатори в света, в който работят повече от 500 стартиращи компании. В Бостън Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното посети и една от големите компании в района на Масачузетс, специализирана в развитието на биотехнологиите.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1335 1

Коментари 1

Добави коментар
ICEMAN

2012.10.02 | 18:57

1
Господин президент Вие за коя държава говорите или си плямпате изобщо?Но сигурно от много посещения по света загубихте ориентация за икономиката в България!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини