Осъдиха габровец за телефонни измами

02 юни 2020 12:10

Осъдиха габровец за телефонни измами
© Булфото
630 1

Мъж с инициали К.В. е осъден на 4 години лишаване от свобода за телефонни измами. Присъдата е постановена от Габровския районен съд и подлежи на обжалване или протестиране пред Окръжния съд в 15-дневен срок. Това съобщи Стела Цонева от пресслужбата на съда.

Съдът е признал подсъдимия за виновен в това, че през периода 11 юли 2018 - 1 февруари 2019 година, при условията на продължавано престъпление и след предварително уговаряне с неустановено по делото лице, е заблудил 20 души от Габрово, Трявна, Севлиево и други населени места в областта, с цел да извлече имотни облаги.

Хората са били заблуждавани по различни "сценарии" - че участват в полицейска операция по залавяне на измамници, че е необходима спешна операция на техен роднина или че трябва да заплатят определена сума за получаване на пратка. Общата сума, с която са ощетени измамените, е 178984 лева. Доказано е, че мъжът е вземал пари и ценности от измамените и ги откарвал до определени места в България и Румъния, като малка част от сумите е задържал за себе си.

Предадоха на съд телефонните измамници от гр. Левски

Съдът е уважил и предявените граждански искове, като е осъдил К.В. да заплати на искателите обезщетение за имуществени вреди в размер на общо 160 045 лева.

Делото е било разгледано по процедурата на съкратеното съдебно следствие, подсъдимият се е признал за виновен по всички обвинения и се е съгласил да не се събират доказателства по тях. Според закона, първоначално определеното наказание от 6 години лишаване от свобода, е било редуцирано от съда на 4 години.

Novini.bg
630 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
4i4ka

2020.06.02 | 12:21

144860
PITAM SE KOGA 6TE WKARATE MRUSTNITE ROMI V ZATVORA,ZA6TOTO TE SA NAY-NAGLITE IZMAMNICI AKO NE TE OKRADAT 6TE TE NAE-BAT.

Добави коментар

Водещи новини