МВР с подробности за рецидивиста, обрал дядо на спирка в София

  • 12 декември 2020 11:36

  • 2086
  • 3
МВР с подробности за рецидивиста, обрал дядо на спирка в София
© Пресцентър СРП

Извършителят на измами на възрастни хора, станали през последните дни в столицата, е задържан на адрес на негов роднина. Той е с осем осъдителни присъди, като последната изтърпяна присъда е отпреди три-четири месеца, каза на брифинг директорът на Столичната дирекция на вътрешните работи /СДВР/ старши комисар Георги Хаджиев.

"Обвинението му е за измама, извършена в условията на опасен рецидив, по член 211, като от три до десет години предвижда законът за лишаване от свобода за това престъпление", обясни административният ръководител на Софийската районна прокуратура /СРП/ Невена Зартова. Тя припомни, че преди три имаше случай с пострадал възрастен мъж в кв. "Гео Милев" в София, а сега има втори такъв казус, свързан с мъж на 83 години.

Обраха пенсионер, минути след като си взе пенсията

Извършителят на измамите е същият и престъплението е извършено по същата схема, като обвиняемият се е представял за служител на пощата. Той е обяснил е на пострадалия мъж, че от клона, където са му изплатили пенсията, е получил 50 лева по-малко. Извършителят на измамата е поискал тази сума, за да се увери в това, след като възрастният мъж е предал парите, обвиняемият ги е преброил и му ги е върнал, като е задържал за себе си 300 лева, каза Невена Зартова.

Тя съобщи, че на извършителя е повдигнато обвинение и за второто деяние, и той е задържан към момента. Днес ще бъде разгледано от Софийския районен съд искането на СРП за вземането на мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщи Невена Зартова.

Novini.bg
2086 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
НЕПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА ПАРТИЯ

2020.12.12 | 22:17

3
5 ГОДИНИ С. ТРИФОНОВ НИ КАЗВАШЕ ДА ГЛАСУВАМЕ ЗА ГЕРБ А ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ ТАЙНО СЕ УГОВАРЯШЕ С Б.Б ДА ВЛЯЗАТ 50% НЕГОВИ ХОРА ВЪВ ГЕРБ И КОГАТО Б.Б МУ ОТКАЗА ТОЙ ЗАПОЧНА ДА ГОВОРИ ПРОТИВ Б.Б СЪЩИЯТ С. ТРИФОНОВ БЕШЕ ПРИЯТЕЛ СЪС ИЛИЯ ПАВЛОВ И СЪС ГЕОРГИ ИЛИЕВ И ПРЕДЛОЖИ НИСКА СУБСИДИЯ ЗА ПАРТИИТЕ ЗА ДА СТАНАТ ОБЕКТ НА КОРУПЦИЯ И ЗАВИСИМОСТ ОТ СТРАНА НА БОГАТАШИТЕ И ОТ СЕГА КАЗВА ЧЕ АКО ТОЙ УПРАВЛЯВА ДАНЪЧНАТА СИСТЕМА НЯМА ДА СЕ ПРОМЕНЯ ЗА ДА МОГАТ БОГАТАШИТЕ КАТО НЕГО ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА ПЛАЩАТ КОЛКОТО ПЛАЩАТ И БЕДНИТЕ ХОРА КОИТО ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ ТОВА ЛИ ЩЕ Е ЧОВЕКЪТ КОИТО ЩЕ НИ СПАСИ ОТ ЗАДКУЛИСИЕТО КОРУПЦИЯТА МУТРИТЕ И БЕДНОСТТА НЕ ВЯРВАМ НА ТОЗИ ЛЪЖЕЦ AKO TOЙ НИ УПРАВЛЯВА ЩЕ БЪДЕ КАТО Б.Б А НА НАС ВТОРИ Б.Б НЕ НИ ТРЯБВА НАЛИ
Ох

2020.12.12 | 14:49

2
Рецидивис обрал от дядо 300 лева . А за рецедивиста Румен овчаров обрал българският народ със 12милиона нито дума условна присъда
Васо Сърбеца

2020.12.12 | 14:22

1
Тоя рецидевист ли е какъв е ще ми смуче дъртия пищов

Добави коментар

Водещи новини