Съдът в Кюстендил остави в ареста мъж, обвинен за телефонни измами

15 април 2020 09:11

Съдът в Кюстендил остави в ареста мъж, обвинен за телефонни измами
© Pixabay
295 0

Районният съд в Кюстендил остави без уважение искането на обвиняемия Теодор К. за изменение на взетата му мярка за неотклонение "задържане под стража" в по-лека. Той е обвинен по досъдебно производство за участие в телефонни измами, от които са потърпевши жена от Пирдоп и двама души - жена и мъж от Кюстендил, общо в размер на 13 650 лв., съобщиха от Районния съд.

Теодор К. /31 години, от гр. Банкя/ е с най-тежката мярка за неотклонение, от 19 октомври м.г.

Съдът е счел, че има реална опасност подсъдимият да извърши друго престъпление или да се укрие, поради което той трябва да бъде оставен в ареста. Определението на Районния съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в Кюстендил, в седемдневен срок.

Коронавирусът вече е част от телефонните измами

Теодор К. е участвал в телефонни измами, в съучастие с Л. Г. и неустановено по делото лице, представило се за длъжностно лице - полицейски служител. Той заблудил трима души, че се провежда полицейска акция по залавяне на телефонни измамници и с цел предотвратяване на планираните от тях посегателства върху имуществото им и за оказване на съдействие за залавянето им, трябва да предадат наличните си пари.

Novini.bg
295 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини