Полфрийман: Условията в Бусманци са по-лоши и от Софийския затвор

  • 30 септември 2019 19:33

  • 1767
  • 8
Полфрийман: Условията в Бусманци са по-лоши и от Софийския затвор
© Булфото (архив)

Българката, станала близка с австралиеца Джок Полфрийман, се срещна с него в дома за временно настаняване в Бусманци. Той се намира там, след като беше предсрочно освободен за убийството на студента Андрей Монов.

Двамата се запознават девет месеца преди осъденият на 20 години затвор да напусне предсрочно килията.

„Прочетох статия за него и за човешките права. Много ми хареса и му писах”, разказва тя пред БТВ .

Месеци наред двамата поддържат връзка чрез чат. Часове след пускането му се виждат за първи път - не на свобода, а в Бусманци. „Беше в добър дух. В същото време каза, че условията в Бусманци са по-лоши и от Софийския затвор. Но той се държи, той не е уплашен”, разказва още жената, която е социолог по професия.

По-рано днес ВМРО поиска от главния прокурор да прекрати дейността на Българския хелзинкски комитет. Искането идва седмица, след като Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в посочи, че двама от състава, освободил австралиеца, е трябвало да си направят отвод заради връзки с правозащитната организация.

Мая Йорданова
1767 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Борислав

2019.09.30 | 20:01

1

Айде някой да ми обясни.. Свършиха ли се мъжете в България, че тези т.н. българки налитат по западните ингилизи, които освен извратени и наркоманизирани са и убийци!?? Обяснете ми, моля! Аз съм млад мъж, поддържан и добре изглеждащ, спортувам редовно, родителите са ми дали възпитание, имам хубава работа със среден доход, и съм възпитан в духа на галантността и кавалерството. Защо аз не мога да си намеря (при положение, че все пак имам критерии каква да е жената до мен), а доказания убиец и рецидевист Полфрийман може веднага да се уреди, и то с вишистка - социолог, като даже тя сама му е писала!? Впрочем не е ясно дали е социоложка или е социопатка, може да е журналистическа грешка!
А и да попитам управата на Централния затвор - от кога на бандитите - речидевисти им е разрешено да използват интернет и чат?? Моля, обяснете ми..

Анарх

2019.10.01 | 05:14

8

Бориславе, ти си бавноразвиващ олигофрен, майна. Не можеш да си намериш жена, защото си емоционално осакатен от вашите. И да знаеш, че е за добро, че ако имаш деца ще ги филмираш от малки с "галантното" си " възпитание".

2019.09.30 | 21:43

6

Не можеш да си намериш защото Ганьовката е душевно болна и яко чалната в тиквата...А и втозиред на мисли товаепоредната ганьовска проститутка коятоенадушила че на тоя убиец баща му има много пари и сее вкарала във филма че е ударила тотото...Все пак не забравяй че всички ганьовки са кралици и принцеси и целия свят им е длъжен по рождение заради миризливата диамантена дупка дето е имат..Майките своднички на ганьовкитетака ги учат още от родилния дом

Абе

2019.09.30 | 20:05

2

Абе, разни убийци се жалват от условията в затвора, леле, да благодарят на тъпите закони, дето ги пазят, че са още живи, да благодарят, мизениците нагли, за храната дето държавата им плаща от народните пари, да благодарят за суматите разходи народни пари за всеки един от тях, да благодарят , че обществото все още ги търпи , щото скоро може да не е така ....,

офф

2019.09.30 | 20:23

3

и какво право има да се жалва, и кви са тея правозащитници, дето постоянно реват, народе , нашите права са нарушени , и то грубо, убийци лежат супер минимални присъди, буквално лежат по затвора, обгрижвани и хранени, и след години, ги пускат, сред нас, да застрашават близки , познати и непознати съвестни граждани, как може .....

2019.09.30 | 21:07

4

Симпатяга е ие безстрашен.

Ани

2019.09.30 | 21:35

5

Българска работа! На крадците на кокошки не може предсрочно излизане, а за убийците може... Само опетниха името на г-н Трайков!!!

Лелелеее

2019.09.30 | 23:18

7

Колко си крехък бе убиец,лошо било там. Ти гледай да не попаднеш под арабски "обстрел" изотзад,тогава ще виеш,па може и да замълчиш,знае ли се

Добави коментар

Водещи новини