Подслушвали близо 500 човека в Пловдивско през 2011 г.

  • 25 януари 2012 09:41

  • 1038
  • 0
Подслушвали близо 500 човека в Пловдивско през 2011 г.
©

Гледането при закрити врата на дела, по които са приложени данни от специални разузнавателни средства, е порочно, категоричен е председателят на Окръжния съд в Пловдив Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в, цитиран от БНТ.

Той разкри, че през 2011-та в града и околностите му обект на особено внимание са били 483-ма души. 29 от тях сами са пожелали да ги следят, за да си гарантират сигурността.

Шефът на окръжните магистрати уточни, че е издал разрешения за подслушване и следене предимно за организирани престъпни групи, трафик на наркотици, фалшифициране на пари, убийства и изнудване. Дълбокото убеждение на Цацаров е, че прокуратурата, полицията и ДАНС не са прекалили с исканията за използване на СРС, а той не е бил особено аткивен в издаването им.

Обектите на внимание за службите са били наглеждани по всички позволени от закона способи. В някои случаи внедрени лица са извличали информация от извора. Като тенденция съдът отчита, че исканията и разрешенията за СРС-та са намалели в сравнение с 2010 година. За сметка на това са се увеличили процентно годните за съдебен процес доказателства, получени по секретен път. Покрай радостните тенденции Цацаров порица системата.

"За цялата 2011 година законодателната уредба не помръдна и сантиметър. Тя не помръдна и по отношение на Закона за защита на класифицираната информация", бе категоричен той.

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в допълни, че най-големият дефект в този закон е гледането при закрити врата на дела, при които се ползват доказателства, събрани със специални разузнавателни средства. Според него това е абсурдно, защото фактите не са държавна тайна, а се крият от електората, който плаща за достъпа до тези данни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1038 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини