Яне Янев: ВКС следи онлайн всяко решение на СГС

Върховният касационен съд следи онлайн всяко решение на Софийския градски съд. Това съобщи съветникът на премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, пред БНТ.

Думите му идват на фона на есемеса, който председателят на ВКС Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет показа пред журналисти, с текст: "Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет отново предложи да ви викаме във ВСС по записите с двете каки. Не го приехме". Това провокира Борисов да се появи на заседанието на ВСС, да заяви, че не оказва влияние върху съдебната система и да обвини Панов в политическа атака.

Ден по-късно Янев призна, че именно той е изпратил съобщението на Борисов, но отказа да съобщи от кого му е пратено съобщението. Само добави, че информаторът му не е член на ВСС.

"Човек, който работи във ВКС, е служител в IT отдела на Софийския градски съд. Така ВКС може да следи онлайн всяко решение на СГС", категоричен бе Янев. По думите му е абсурдно горна инстанция да изпраща служители на работа в по-долна.

Яне ЯневЯне Янев Яне Георгиев Янев е роден на 22 април 1971 г. в Сандански.   Завършил е математическа гимназия, обяви още, че в СГС в момента тече чистка. Янев разбрал за това в последните два дни, след като много хора го потърсили, за да му съобщят за това. "Хората са уплашени", каза Янев. По думите му благодарение на есемес тези хора са придобили смелост да говорят. Затова според него реформата трябва да тече заедно с операция "чисти ръце", защото там имало "бели якички", които работели години наред за мафията и произвеждали желаните от нея съдебни решения. Тези хора можело да се познаят по доходите, част от които те имали наглостта да обявят.

Янев нарече "бутафория" случката с есемеса и подчерта, че създалата се ситуация има за цел да отвлече вниманието от тези, които се пъчат пред камерите да обясняват колко солидни реформи искат в съдебната система докато искали всъщност да узурпират ключовите съдилища в България - тези в София.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Според вас имат ли отношение изборите в САЩ в България?

Избрано от Интернет