Плевнелиев: Нужно ни е антикорупционно законодателство, което да върне доверието в институциите (вид

  • 19 януари 2016 09:53

  • 2312
  • 20
Плевнелиев: Нужно ни е антикорупционно законодателство, което да върне доверието в институциите (вид
© Булфото

Президентът Росен Плевнелиев присъства на 10-годишната среща на бизнеса с правителството. В събитието ще вземе участие и премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, заедно с част от министрите си, както и еврокомисарят Йоханес Хан, отговарящ за европейската политика за съседство и преговори за разширяване на ЕС, предаде репортер на Новини.бг.

В началото на форума президентът се обърна към всички присъстващи, като псочи, че изпращаме една динамична и напрегната година, белязана от световни турболенции, международни кризи и миграционен натиск. Но въпреки всичко в тази политическа обстановка България остава стабилна, посочи той. „Въпреки хибридните войни, бежанската криза, природните бедствия българската икономика се развива добре затова говори и увеличаването с 40% на ръста на чуждите инвестиции, увеличаването на експорта, намаляването на дефицита на брутния вътрешен продукт. Това стана благодарение на усвояването на еврофондовете“, посочи той.

„Следя 11 кризи в ЕС, всяка от тях с различна динамика и риск да дестабилизира Съюза. Една от тях е възможността да имаме Европа на различни скорости, както и потенциално излизане на Великобритания от ЕС, което трайно би го дестабилизирало“, коментира президентът Росен Плевнелиев по отношение на рисковете от възникване на „Европа на различни скорости“. Решението е старт на нова вълна на интеграционни процеси за България, категоричен беше държавният глава пред участниците в дискусията.

„Тук трябва да отчетем ролята на правителството, което положи максимални усилия в тази посока. Отчита се спад на безработицата, подчерта президентът. България е увеличила своя експорт многократно към Германия и към региона на Югоизточна Европа“, отчете президентът Плевнелиев.

Президентът подчерта, че Европейският съюз е най-добрият проект, който гарантира мира в Европа. „Мир може да има само когато има общи правила. Категорично заставам зад българската позиция и зад националния интерес на България, завещан ни от предците ни - достойното място на България в семейството на европейските народи“, каза Росен Плевнелиев.

По думите му нашата страна води активна политика на приятелство в региона. „Искаме да разширим доверието в нашия регион, а не да издигаме железни завеси. Границите на Балканите да падат“, призова той.

„Приятелството, което споделяме носи своите плодове. При нас на посещение дойде  гръцкият и турският президент, а аз бяха на посещение в Румъния. Работим за нов облик на региона. Отчитаме безпрецедентен ръст на туризма между съседните ни държави“.

„България трябва да върви към реформи, като в центъра трябва да бъде поставена съдебната реформа. Тя е на дневен ред, но трябва смелост и укоряване на този процес. На България й е нужно антикорупционно законодателство, което да върне доверието в институциите“, категоричен е Плевнелиев. „Нека да продължим и с промяна на съдебните закони, а защо не и последваща стъпка за промяна на Конституцията. Трябва да действаме устойчиво и реформаторски, нека да дадем един нов облик на Балканите“, призова държавният глава.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2312 20

Свързани новини

Коментари 20

Добави коментар

2016.03.31 | 09:36

20
ЗНАЧИ СИ ПРИЗНАВАШ ЧЕ СИ КОРУМПИРАН.

2016.03.31 | 09:36

19
Тази година ще се отървем от един некадърен и както си признава корумпиран политик.

2016.03.31 | 09:36

18
Доверието в президентската институция поради корупция ли е паднало толкова?

2016.03.31 | 09:36

17
И, реформи трябват.
Педали

2016.03.31 | 09:36

16
Нужно е всички да бъдете разтреляни за да се върне доверието на хората и те да се върнат.

2016.03.31 | 09:36

15
най-фалшивия президент на всички времена - срам и позор
оф

2016.03.31 | 09:36

14
Ами защо не го направите това законодателство бе господин президентчето? Защото сте в опозиция ли? Знаеш ли колко му е писнало на народа от такива говорители като теб?

2016.03.31 | 09:35

13
"а защо не и последваща стъпка за промяна на Конституцията. Трябва да действаме устойчиво и реформаторски, нека да дадем един нов облик на Балканите“. Т.е. този антибългарин завоалирано ни казва, че България ще е част от тюркия и така даваме нов облик на Балканите! ПРЕДАТЕЛ!

2016.03.31 | 09:35

12
Този като мълчи изглежда по-малко малоумнем

2016.03.31 | 09:35

11
Само трябва да се спазват и прилагат сега действащите от не корумпиран съд.

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини