Съдия Куцкова е един безспорен професионалист, обяви Соня Найденова

  • 18 декември 2015 07:40

  • 1333
  • 1
Съдия Куцкова е един безспорен професионалист, обяви Соня Найденова
©

Аз подкрепям кандидатурата на Нели Куцкова, защото тя е един безспорен професионалист. За мен единственият ми упрек е, че тя е участвала в изпълнителната власт.

Това обяви в сутрешния блок на бТВ представляващият ВСС Соня Найденова по повод неуспешния вече няколко пъти избор на съдия Нели Куцкова за председател на Софийския апелативен съд.

„Съдия Куцкова не беше избрана, защото бе изразено мнение, че е не е била достатъчно добра за тази позиция и че по-скоро би разединила съдиите, отколкото да ги сплоти“, обясни Найденова.

Самата Куцкова обяви ВСС за „гнил“.

„Може би ВСС и другите, които не подкрепиха съдия Нели Куцкова трябваше да се оповат на нейните лични качества. Тъжно е такова впечатление ВСС да оставя у хората“, отговори на това Соня Найденова.
По думите й обаче този състав на ВСС трябва да изкара мандата си.

Представляващият ВСС бе помолена да коментира и новата доза скандални записи по „Яневагейт“, които изтекоха вчера. В тях ясно се чува как Янева намеква за възможност за евентуални интимни взаимоотношения с премиера Бойко Борисов.

„Въпросната проверка все още не е приключил и не е коректно да коментирам разговора“, категорична бе Найденова.

Всички тези разговори, по думите й, макар и да излизат на части, повдигат много въпросителни от една страна, а от друга страна са много притеснителни. Това са разговори, които посяват у хората съмнение и притеснение, подчерта Найденова.

„Това са разговори, които обикновено се водят в много тесен кръг и за да знаем наистина какво се говори, трябва някой от участниците в разговорите да сподели какво се случва, за да се търсят други доказателства“, намекна Найденова.

Тя също е на мнение, че изборът на членовете на ВСС трябва да бъде явен. Едно явно гласуване винаги трябва да бъде съпроводено с изразяване на позиция, добави обаче тя.


Според Соня Найденова е важно да има министър на правосъдието, който да не забави темпото на съдебната реформа.
Припомняме, днес ще се гласува кандидатурата на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на.

„Не познавам г-жа Захариева, но аз и ВСС не сме в позиция да си избираме министъра, но трябва да му съдействаме и да му поставяме искания“, коментира по темата Соня Найденова.

Последвайте канала на

1333 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кр

2015.12.21 | 08:45

1
Я,пак Рада наша са снимали !?

Добави коментар

Водещи новини