АБВ: Одобряваме подхода на Екатерина Захариева, ще я подкрепим

  • 17 декември 2015 14:11

  • 1539
  • 1
АБВ: Одобряваме подхода на Екатерина Захариева, ще я подкрепим
© Булфото

Ще подкрепим кандидатурата на Екатерина ЗахариеваЕкатерина Захариева Екатерина Захариева е заместник министър-председател по правосъдната реформа и министър на за правосъден министър.

Това обяви в кулоарите на парламента Мариана Тодорова, зам.-председател на Парламентарната група на АБВ. "Одобряваме подхода, който тя ни представи. Той е много консенсусен. Захариева обеща всеки път, когато предлага някакви промени в закони, първо да представи проекта за обсъждане от групите, а след това и готовия вариант. Тя иска да обърне подхода и няма да има готови текстове, по които тепърва да се събира консенсус", разкри Тодорова, след проведената среща на депутати от АБВ с кандидата за министър на правосъдието.

"Съвпадение, макар и не напълно, имаме и в позициите за създаване на Съвет за съдебна реформа. Имаме различия дали съветът да е към министъра на правосъдието или към Народното събрание. Захариева обеща в него да влизат и лица от академичните среди като гаранция за обективност на решенията. Захариева подкрепя и идеята за бързо въвеждане на електронното правосъдие, нещо, за което от АБВ настояваме от февруари", каза още Тодорова.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1539 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.17 | 18:22

1
pazavra

Добави коментар

Водещи новини