Цветанов ме натопи, обяви шефът на САС Пенгезов (видео)

  • 24 април 2014 12:09

  • 4417
  • 10
Цветанов ме натопи, обяви шефът на САС Пенгезов (видео)
©

След изписаното снощи в медиите, че съм обвиняем във връзка с обществена поръчка, не мога да повярвам какво ми се случва. Но на тези географски ширини и болшевишките методи, с които си служи прокуратурата, явно може да ти се случи всичко. Това заяви пред медиите председателят на Софийския апелативен съд Веселин Пенгезов, предаде репортер на Novini.bg.

Получих призовка във вторник да се явя в ДАНС на 28 април в 11 часа, където ще ми бъде повдигнато обвинение, обясни той.
Припомняме, обществената поръчка не беше по ЗОП, а малка обществена поръчка.
Всичко това ми се случва заради изпратен донос на бившия министър на вътрешните работи Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, допълни Пенгезов.

Веднага след получаването на доноса в съда бе извършен финансов одит, бяха проверени всички документи и ми бе съставен акт от 5 000 лева. Още си спомням одитора, който ми каза, че задължително трябва да получа наказание, разказва Пенгезов.

Така било разпоредено. Впоследствие това наказание се превърна в административно нарушение и беше заведено дело срещу неизвестен извършител. Колегите ми съдии бяха викани от време на време и разпитвани от прокурор Дойчев и почти всеки разпит завършваше с едно и също: „Признай си, за да няма наказания“.

Пенгезов, с традиционното си чувство за хумор, подчерта, че този прокурор вече си е получил "захарчето" и е повишен в прокурор в Апелативна прокуратура.

Близо година бе пълна тишина относно това производство. Когато прокурор Цацаров встъпи в длъжност и прецени и заяви, че няма и не иска да се работи по дела срещу неизвестен извършител, аз лично отидох и му съобщих за това дело и че аз съм този неизвестен извършител, тъй като смятах и да се кандидатирам за втори мандат председател на Софийския апелативен съд. Тогава Цацаров не знаеше и дори се изуми, допълни магистратът.

Сигурен съм, че ще бъда оправдан, но ще остана за около 3-4 години безработен магистрат, защото в понеделник ще ми бъде повдигнато обвинение. В сряда най-вероятно ще бъда отстранен от длъжност, но докато тече съдебният процес, няма как да бъда на работа. Искам да подчертая, че отново ще се кандидатирам за председател на САС, категоричен бе Пенгезов.

Няма магистрат, на който да не оказвано влияние и аз, като председател на най-важния съд в страната, ми е оказвано влияние от човека, който разполага с баницата, всички знаем кой е. Това е Делян Пеевски и индиректно с негови колеги, адвокати е трябвало да повлияе на съдиите от САС да оправдаят Митхат Табаков.

Също така го били съветвали, че ако не изпълнява определени разпоредби, нов мандат ще види през крив макарон.

Пенгезов заяви, че по времето на Цветанов е получавал "директни чукове", тъй като бившият вътрешен министър много е искал да бъде арестуван Алексей ПетровАлексей Петров Алексей Петров е изпълнителен директор на Съюза за стопанска инициатива, доцент по корпоративна. „Тогава чуковете идваха директно. Както знаете, има една поговорка - „Думам ти, дъще, сещай се, снахо“", завърши Веселин Пенгезов.

Последвайте канала на

4417 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар
ъ

2014.07.18 | 10:10

10
Този само по физиономията да го признаят за виновен. На такива си им личи по погледа, а този определено е доста виновен, за каквото и да е - за неправилно пресичане да го хванат, пак ще има доволни :)
кукулкан

2014.04.28 | 22:51

9
Социално слабия Пангезов се оправдава с Цветанов.

2014.04.28 | 22:48

6
Давай, давай, на Цветанов във кръщелното му пише: роден за виновен.
zg

2014.04.28 | 22:49

8
Тц. Объркал си се. В крущелното му пише, че е мегатъп.
сдг

2014.04.28 | 22:48

7
Хахахахаха.Значи заглавието е "Цветанов ме натопи:! А не Делян Пеевски и индиректно с негови колеги, адвокати е трябвало да повлияе на съдиите от САС да оправдаят Митхат Табаков! Аз съм удивен от заглавието!

2014.04.28 | 22:48

5
И как пропусна да обвини и Борисов?
ДЪБЛИН

2014.04.28 | 22:47

4
Интересно защо на всички мурти и разбойници Бойко и Цветанов са им виновни-изводите оставям за ....вас.

2014.04.28 | 20:01

3
Sigurni li ste,4e iskate da go izpratite v evropejskia parlament?Ili iskate prosto da se otarvete ot nego? - "...... аз, като председател на най-важния съд в страната, ми е оказвано влияние от човека, който разполага с баницата, всички знаем кой е. Това е Делян Пеевсвки и индиректно с негови колеги, адвокати е трябвало да повлияе на съдиите от САС да оправдаят Митхат Табаков."
Г. Иванов

2014.04.28 | 14:52

2
Ще гласувам за Д. Пеевски и ДПС. Само така може тази държава да се доведе по-бързо до дъното и да се накара този прост народ да хване пушките.
nqkoi

2014.04.28 | 13:38

1
da ne se pravi na sveta voda nenapita, koi znae kakvi dalaveri varti. Vqrno e che iskat da se otarvat ot nego i qvno v momenta im iznasq nai-mnogo, no si spomnqm predi godini imashe otnovo skandal s nego otnosno imoti po chernomorieto

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини