Сотир Цацаров положи клетва като главен прокурор

  • 10 януари 2013 12:23

  • 3464
  • 17
Сотир Цацаров положи клетва като главен прокурор
© Булфото

Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в положи клетва като главен прокурор на Република България. На церемонията присъстваха министърът на правосъдието Диана КовачеваДиана Ковачева Диана Ковачева е родена в София през 1975 г. Завършила е право в Софийския университет "Св. Климент, председателят на ВКС Лазар Груев, председателят на ВАС Георги КолевГеорги Колев Георги Колев е завършил Висшия институт на МВР през 1991 г. Бил е стажант съдия в Софийския градски, бившият главен прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев, сега конституционен съдия, членове на ВСС и други.

"Пожелавам му, през тези седем години, които му предстоят, по-малко скандали и да успее да обясни на българското общество какво точно прави главният прокурор", това каза бившият главен прокурор Борис ВелчевБорис Велчев   Борис Владимиров Велчев е  роден в София. Доцент, доктор по право. Баща му Владимир Велчев.

Предстои ни работа, чрез която българската прокуратура да изпълни препоръките от последния доклад на Европейската комисия, каза новият главен прокурор Сотир ЦацаровСотир Цацаров Сотир Цацаров е роден на 28 септември 1966 г. в гр. Пловдив. Средното си образование завършва в минути, след като положи клетва. Предстои ни работа, която бих определил като обща и съвместна, каза Цацаров. „Нека продължим постигнатото досега, каза Цацаров. По негови думи, за никой не е тайна, че прокуратурата продължава да е длъжник на обществото при борбата с организираната престъпност.

„Предлаганият от мен подход е диалог, динамика и уважение”, каза още новият главен прокурор. Той представи екипа си, но не определи техните ресори, като заяви, че за това му трябва още малко време. "В конкурсната процедура за главен прокурор участваха още двама и независимо от резултата, те не трябва да бъдат подценявани", каза новият главен прокурор. За свои заместници той предложи Галина Тонева и Борислав Сарафов. Галина Тонева е била подала оставка веднага, след като не е била избрана за главен прокурор, но сега, след разговор с Цацаров, ще бъде преназначена за негов заместник.

Следващият в екипа на главния прокурор е Пенка Богданова, прокурор от Апелативна прокуратура - Пловдив с 18-годишен стаж. Цацаров каза и името на Ася Петрова, окръжен прокурор в Шумен - прокурор по делото "Килърите". На въпрос на журналисти дали не се е чул с вътрешния министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, Цацаров категорично отрече министърът да е предлагал заместниците му, предаде репортер на novini.bg. Камен Михов е следващият в екипа на Цацаров. Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност остава на длъжността шеф на националното следствие. Валери Първанов, който досега е бил негов заместник, ще бъде освободен.

Минути преди полагането на клетвата, изпълняващият длъжността главен прокурор Бойко НайденовБойко Найденов Бойко Найденов е роден в София. През 1990 г. завършва Академията на МВР - специалност каза: „Ще бъдем до един зад него в борбата му с престъпността”.

Последвайте канала на

3464 17

Коментари 17

Добави коментар
diado_lozko

2013.01.11 | 03:45

17
Предишният главен прокурор изпълняваше политически поръчки на властимащите без разлика на цвят. Затова днес е конституционен съдия. По-предишния беше психопат и замеряше с пепелници подчинените си. После да не пречи у нас го екстрадираха в Казахстан, ама на него му писна и си би камшика за Швейцария да си харчи парите, без да му пука от нищо. Да видим сегашният назначен от властимащите с надежда да им бъде чучело, дали няма да вземе да ги изненада и да се еманципира. Нека му дадем 100 дни и да му пожелаем да проучи през това време имотното състояние на тъста и тъщата на хора във властта с по 5-6 апартамента.
diado_lozko

2013.01.11 | 03:44

16
Ама разбира се, че няма да изпълняваш поръчки. Само приятелски услуги срещу заплащане ще правиш. ББ, ЦЦ - да ви е честита пълната победа над демокрацията.
Патриот

2013.01.11 | 03:44

15
Избраха си и прокурор от МАФИЯТА-Герб,народе толкова ли не разбрахте ,че това са едни и същи хора,преди 1989г само свои-комунистически изчадия учеха право,другите в техническите ВУЗ-ове,хем по трудно ,а после отговорно и никаква далавера.Техните копелдаци само право и икономика-справка Дянков и леля му партийната на Карл Маркс Сталина-истинското и име с баща активен борец Георгива-баща и е бил 15 години началник на пътищата в България със средно образование -много бил кадърен човека ,после зашеметяваща кариера на щерката-партийна секретарка,хамелионщина пред американските евреи и хоп еврокомисар,не дал една стотинка на България за село Бисер,земетресението ,приятелка на циганите и за ГЕНОЦИД над нас българите,та от тоз шопар какво да чакаме ,да пази гърба на избраника на Мафията -Боко Тиквата.
ичо

2013.01.11 | 03:44

14
Хубава групичка началници- тия дето ги отхвърлиха отново са там. Крали ,лъгали,няма значение.Е как да се оправят нещата- не и по този начин.Сега ще се хвърлят сигурно...да си довършат далаверите!Комунистите ясни, но защо сегашните приемат тези неща?Явно лакомията е голяма!!!

2013.01.11 | 03:44

13
Мазно очилато лайно!!!!Поредната подлога на лайномета Борисов
Тиквоча

2013.01.11 | 03:44

12
Сегашните -Борисов,Цветанов,Ангелов и т. н. са били все КОМУНИСТИ без да искат ,само за далаверата-иначе сега всеки от тях сега само срещу комунистите говорят,ама като сами си го правим така ще бъде.Герб това са 4тия отбор на БКП,ама вие какво си мислите.Къде са наледниците на хората избити от комунистите -ми един няма .Пример бащата на Борисов какъв е бил -полковник от МВР-милиционер,после го правят пожарникар,защото се издънил,а сина му се дъни постоянно,ама наивници пълно.В Библията пише -не го слушай какво говори ,гледай го какво върши.
diado_lozko

2013.01.11 | 03:44

11
Дет се вика - на печелившите - ЧЕСТИТО!! Ся кат се почнат пак едни "МВР Пикчърс презент"....грабвайте семки и пуканки и сядайте на първите редове!!! П.С.: Предполагам, че поздравителни телеграми от Северна Корея и Сирия вече са "тръгнали" по "Пар авион"-а!!
янко

2013.01.10 | 19:44

2
От кога членове на тайни организации ще са на подобни постове.

2013.01.10 | 19:45

10
Да не е "шпакловчик" от оная сбирщина световни грабители???
възмутен

2013.01.10 | 19:45

9
той се закле да стане още по голям и мазен шопар
Наблюдател

2013.01.10 | 19:44

3
Честито господин Цацаров! Пожелавам Ви успешен мандат. Вие сте достоен човек и съм убеден, че ще положите всички усилия да промените лицето на България пред света. Бъдете уверен, че обикновеният човек, необвързан с политически партии и далавери винаги ще Ви разбере и подкрепи. Бъдете безкомпромисен към престъпниците на всички нива от обществото и започнете с политиците които окрадоха и продължават да крадат бедната ни страна.

2013.01.10 | 19:45

8
Амин!

2013.01.10 | 19:45

5
"достоен"

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини