Утре се открива новата сесия на 50-ото Народно събрание

  • 03 септември 2024 20:15

  • 594
  • 2
Утре се открива новата сесия на 50-ото Народно събрание
© novini.bg/Владимир Иванов

Утре се открива новата сесия на 50-ото Народно събрание (НС). Началото на пленарното заседание е от 9:00 часа.

Депутатите бяха в лятна ваканция от 17 август до 31 август т.г., като на 27 август се събраха на извънредно заседание за полагане на клетва на втория служебен кабинет с премиер Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в.

Вторият служебен кабинет на Главчев положи клетва в Народното събрание

Утре е и първата сряда от месеца и съгласно правилника на НС парламентарните групи предлагат точки, които задължително се включват в дневния ред.

По предложение на парламентарната група (ПГ) на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ Народното събрание ще обсъди утре предложение от народни представители за произвеждане на национален референдум с въпрос: „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствената официална валута в България до 2043 година?“. Под проекторешението са се подписали депутати от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ и „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“.   

След това по искане на ПГ на „БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е За България“ парламентът ще изслуша служебните министри на околната среда и водите Петър ДимитровПетър ДимитровПетър Димитров е назначен за министър на околната среда водите в служебния кабинет с, на земеделието и храните Георги ТаховГеорги ТаховГеорги Тахов е роден през 1971 година. Завършил е езикова гимназия "Бертолт Брехт" в Пазарджик., на енергетиката Владимир МалиновВладимир МалиновВладимир Малинов е назначен за министър на енергетиката в служебния кабинет с премиер и на регионалното развитие и благоустройството Виолета КоритароваВиолета КоритароваВиолета Коритарова е назначена за министър на регионалното развитие и благоустройството в за задълбочаването на водната криза в страната.

По предложение на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ проектопрограмата за утре е включен проект на решение за възлагане на министъра на енергетиката да извади парогенераторите от оборудването, предназначено за АЕЦ „Белене“, което подлежи на преговори за продажба на Украйна, до изготвянето на анализ за приложението на тези парогенератори за нуждите на АЕЦ „Козлодуй“ .

От ПГ на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на предлагат в първата сряда от месеца парламентът да разгледа на второ четене промени в Закона за независимия финансов одит.   

Проектопрограмата на НС за 4 и 5 септември т.г. включва общо 15 точки, сред които проекторешение за избиране на Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския за председател на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност, както и обсъждане на второ четене на промени в Закона за закрила на детето.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
594 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
шиши цигането

2024.09.03 | 20:56

1
внимавайте да не ви запалим

2024.09.03 | 23:50

2
Напълнo нoви yсeщания в ceкca: поcтояннa еpекция в пpодължение на някoлкo чaса, издpъжливoст като бик, зacилва ycещанията, yдължaва оpгaзма, пoдобpява кaчeствoто на вкyса и цвeта на cпepмата. Toва е наиcтина гoтино нeщо, жeна ми наиcтина го хаpеса. Кyпиx тyк----> use.my/estoy

Добави коментар

Водещи новини