Казусът с болницата „Мама и аз”: Очаква се премиерът да внесе сигнал до ДАНС и Прокуратурата

  • 07 май 2024 06:28

  • 1213
  • 0
Казусът с болницата „Мама и аз”: Очаква се премиерът да внесе сигнал до ДАНС и Прокуратурата
© Bulfoto

Очаква се днес премиерът Димитър ГлавчевДимитър ГлавчевДимитър Борисов Главчев е български икономист-счетоводител и политик. Депутат от партия ГЕРБ в да внесе сигнал до ДАНС и Прокуратурата по казуса с многопрофилната болница „Мама и аз”. Той обяви решението си още преди празниците.

Целта е да се проверят всички факти и обстоятелства, свързани с издаденото разрешение за изграждане на лечебното заведение.

Служебният кабинет първо одобри създаването на частната болница, а по-късно отмени решението си, след сериозен обществен отзвук. Главчев все още очаква и доклад от ресорното министерство.

Здравната каса: Дали сме две положителни становища за частната болница „Мама и аз”

Днес се очаква да се проведе среща в Министерския съвет, на която да се обсъдят проблемите в съществуващата педиатрична болница. Премиерът кани за разговор министрите на здравеопазването и финансите – Галя Кондева Галя Кондева Д-р Галя Кондева е назначена за министър на здравеопазването в служебния кабинет с и Людмила ПетковаЛюдмила ПетковаЛюдмила Петкова е назначена за вицепремиер и министър на финансите в служебния кабинет с, както и директора на лечебното заведение – д-р Благомир Здравков, и проф. Иван Литвиненко, който е председател на Обществения съвет за Национална детска болница.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
1213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини