Руслан Стефанов за митниците: Всички съществуващи канали се прехвърлят от правителство на правителство

  • 12 април 2024 18:00

  • 908
  • 3
Руслан Стефанов за митниците: Всички съществуващи канали се прехвърлят от правителство на правителство
© бТВ

Не е проблемът в смяната на шефовете на "Митници", проблемът е, когато няма ясна идея накъде се върви. Когато изхарчиш 11 милиарда, каквото стана декември, даваш ясен сигнал - всички съществуващи канали се прехвърлят от правителство на правителство. Превръща се в търсене на начин как ние да овладеем тези канали. Това каза в интервю за "Лице в лице" икономистът от Център за изследване на демокрацията Руслан Стефанов.

"Има ясни решения - когато сме спазвали приличие 2009-2011, когато имаше предпазна клауза, с която можеше да ни накажат. Митниците, НАП и въобще цялата ни система придобиха доста повече възможности, след като страната влезе в ЕС. Технически станаха много по-грамотни", добави той.

По думите му за мрежи от типа на "Нотариуса, Еврото, шефката на "Митниците" - трябва да е ясно, че водят до уволнение и наказание. 

Кънчо Стойчев: Бих разпуснал МВР изцяло

По казуса с фискалния резерв Стефанов коментира: "Това са политически заигравки. Хубавото е, че поне имаме прозрачност. Всеки може да провери както касовото състояние на бюджета в момента, така и фискалния резерв".

Икономистът отбеляза, че редовна политическа грешка при управлението на държавния бюджет е, че се правят големи харчове при сдаване на властта или в края на годината. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
908 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 05:09

3
❤️ Г­о­­­р­­е­щ­­и­ ­­м­о­м­и­­ч­­е­­т­­­а­ ­в­­­и­­­ ­­о­ч­а­­­к­в­­­а­­­т ­-­ X­­1­­­8­­.­­F­­­U­N

2024.04.12 | 22:56

2
Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим-----> do.my/bmaca
ехааа

2024.04.12 | 18:38

1
този ръфляк може ли и той да не се изходи по въпросите , ценен кадър от центъра, бахти и демокрацията, така ли вече толкова години не я изследваха., соросоиди недоклатени

Добави коментар

Водещи новини