Политологът доц. Любенов: Скандалът с Агенция "Митници" не избухна случайно точно сега

  • 11 април 2024 17:58

  • 1150
  • 2
Политологът доц. Любенов: Скандалът с Агенция "Митници" не избухна случайно точно сега
© NOVA NEWS

Предизборната кампания стартира със сериозен корупционен скандал и аз мисля, че тонът в кампанията тепърва ще се изостря. За да преборим корупцията в страната, са необходими много усилия и комбинация от фактори. 

Всичко по темата:
Скандалите в политиката, краят на 49-то НС и служебният кабинет 905

Това каза в предаването "Денят на живо" по NOVA NEWS политологът доц. Милен Любенов, който коментира последните скандали в държавата.

"Последните дни отношенията между бившите партньори в кабинета "Денков" се изостриха много. Все пак сме виждали достатъчно политически обрати. Резултатите от изборите ще покажат дали може отново да има подобна конфигурация на управление. Проблемът в говореното е очевиден, защото то създаде определени очаквания към политическите партии. Този проблем ще го има при ПП-ДБ, защото сега техните избиратели ще ги обвиняват, че са се обединили с тези, които наричаха мафия. Политиците трябва да използват много внимателно думите, защото всичко ставащо у нас се наблюдава в Европа и това политическо говорене в момента по-скоро вреди. За мен скандалът с корупцията в "Митниците" не избухна случайно точно сега. Целта е да се дискредитират бившите управляващи от ПП-ДБ, което не означава, че бившият главен секретар на МВР няма вина. За мен е политическа грешка, че от ПП-ДБ не се разграничиха от бившия главен секретар и продължават да седят зад него. Виждали сме и предишни предизборни кампании да стартират с подобни скандали, които имат за цел да дискредитират определени политически лица и партии", припомни политологът. 

Политологът Милен Любенов: Отиваме на нови избори, защото ГЕРБ така искаше

"Партиите трябва да обясняват на своите избиратели. какви политики ще провеждат, ако искат да са успешни. В момента при нас не е така, защото партиите се свиха много и използват всякакви методи, за да привлекат даден глас. Включително се използва и популизъм като даването на Великденски добавки. За съжаление мога да кажа, че кампанията за националните избори ще измести тази за евопейските. Кампанията за европейските избори ще потъне като послания. Това е така не е само в България, но и в Европа. Избирателната активност ще зависи от няколко фактора. Ако манджата с тези скандали се пресоли и се прекали, може да има обратен ефект и избирателите на ПП-ДБ да се мобилизират и активизират", прогнозира доц. Милен Любенов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1150 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.04.11 | 23:34

2
Стpacтен и дълъг ceкc със cилен щpaнг, яpки оpгaзми, много cпеpмa, контpoл на еякyлaциятa, пoвишен тестoстеpoн и бeзoпаснo на вcякa възpaст! Вcичко тoва в eдна кaпcyла, кoято ще нaпpави ceкca ви нeзабpавим:----> do.my/aman
баба гицка

2024.04.11 | 18:08

1
Лапам си го сам от ЯД.....МЯУУУУУУ...ПРЪЦ......

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини