Комисията за митниците: Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти

  • 18 април 2024 17:12

  • 677
  • 3
Комисията за митниците: Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти
© Булфото, архив

Бойко Рашков се е срещал най-малко 10 пъти с обявените за контрабандисти Стефан и Марин Димитрови, докато е бил министър. Това стана ясно по време на заседание на парламентарната комисия за скандала в митниците, пише "Фокус".

"Бойко Рашков лъже и то лъже пред цяла България, като каза, че не познава тези хора. Живко Коцев като част от системата на МВР е подпомагал тези, които е разработвал. Този човек беше предложен за главен секретар от генерал Атанасов и този човек трябваше да отговаря за провеждането на изборите. За мен това е тежък политически скандал", заяви Станислав Балабанов от ИТН.

По думите на депутата от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Рая Назарян може да се направи едно заключение, защото има и снимков материал. "Може да считаме, че има сериозна дейност извън закона и това, че е разкрита, може би е добър момент. Притеснително е участието на главния секретар, притеснително е, че назад във времето има данни за константно негово поведение.", посочи тя.

"Рашков каза, че познава тези хора, защото те бяха сигналоподатели срещу Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Не знам къде сте чул, че не ги познава", заяви депутатът от ПП-ДБ Константин Бачийски.

Ангова от ПП-ДБ: В комисията "Нотариуса" няма политически внушения, в тази за митниците - има

Йордан Цонев от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с каза: "Имам повече от 30 години трудов стаж и съм се нагледал на страшни срамотии, но на такова нещо не съм бил свидетел. Не защото не е имало контрабанда, корупция. Съвсем очевадно е участието на Бойко Рашков в цялата тази схема."

Припомняме ви, че по-рано през деня Софийският апелативен съд остави за постоянно в ареста Петя Банкова и Стефан Димитров. Делото за мярката на Петя Банкова и Стефан Димитров започна с двучасово закъснение, причината бе ново обвинение за принуда на Банкова.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
677 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Гошо От ГЕРБ

2024.04.18 | 18:16

3
Кой Рашо ли?А няма такова нещо той най чеснуто циган у малата
ха-ха

2024.04.18 | 17:50

2
оооо рашката как ше яде бахура накрая
ne

2024.04.18 | 17:34

1
ne 10 pato 1010 pati se e sreshtal prestapnikat rashkov sas kontrabandistite vie nali ste ubedeni tce sas zaplata ne se kupuvat 19 skapi imota vav sofia

Добави коментар

Водещи новини