Градският прокурор на София за разследването в митниците: Живко Коцев е анонимен свидетел

  • 10 април 2024 20:49

  • 3229
  • 11
Градският прокурор на София за разследването в митниците: Живко Коцев е анонимен свидетел
© Bulphoto (архив)

Градският прокурор на София Илияна Кирилова коментира разследването в Агенция "Митници" и казуса с бившия главен секретар на МВР.

Живко Коцев е анонимен свидетел, заяви главният прокурор на София Илиана Кирилова пред БТВ.

В качеството си на главен секретар миналата сряда Живко Коцев е потърсил по телефона главния прокурор Борислав Сарафов с предложение да окаже съдействие по разследването за Агенция "Митници", каза още Илияна Кирилова.

„Главният секретар е звънял, на и.ф. главен прокурор в 09:00 часа по приложение сигнал. Не му е вдигнал телефона, той е продължил да звъни настоятелно и в 9:03 се е свързал с г-н Коцев е поискал спешна среща с него“, допълни Кирилова.

Президентът освободи главния секретар на МВР Живко Коцев

„На тази среща г-н Коцев, каза че очевидно има някакъв проблем, че на него му се обадило лице на име Стефан Димитров и го е попитал какво се случва. Каза че познава това лице и че, ако може ще помогне с всичко възможно да бъде разкрит този канал“, каза още градският прокурор.

Тогава в прокуратурата идват и разследващи от антикорупционната комисия, обяснява Илияна Кирилова. Идва и адвокат Илиян Василев по желанието на Коцев.

„Адвокатът е заявил на разследващите, че неговото доверено лице иска да бъде разпитан, да съдейства, но моли неговата самоличност да не бъде разкрита. Някъде към обяд беше, той ме попита може ли да се обади на Калин Стоянов, тъй като престоят му тук пречи да си изпълнява задълженията и някой да го замества. Обади се, бях до него, поиска отпуска да му бъде пусната три дни и определи не зная кое лице да изпълнява функциите на главен секретар по време на този отпуск“, обясни Илияна Кирилова.

Кога беше направен обиск в дома и офиса на Живко Коцев?

Илияна Кирилова: На 3-и вечерта, той каза че иска да предаде този часовник, който му е подарен и че трябва да си вземе от кабинета личната чанта, където е ключът му от дома, за да предаде часовника.

Според прокуратурата сега ще се направи анализ на снимките, които свидетелстват за дълга кореспонденция на лицата от тях.

Кой слага началото на тази кореспонденция?

Илияна Кирилова: Версията, по която се работи и от прокурорите, и от разследващите, е че всичко това е било организирано от Николов мисля, че му е фамилията, така известен с прякора Паскал.

Живко Коцев сам потърсил Борислав Сарафов, за да съдейства за разследването на „Митниците“

Защо тогава най-малко 15 години нищо не се чува за него, нищо не се говори, никой не го разследва, никой не го търси?

Илияна Кирилова: Това мен ме кара да мисля, че този човек е имал чадър.

Къде в схемата е мястото на бившата директорка на Агенция „Митници“?

Илияна Кирилова: "Тук възниква следният въпрос - ако имаме такива служби, които са знаели, че определени лица, които се занимават с такова нещо, както беше съобщено, че са получени сигнали, кога са получени тези сигнали? Защото предишният директор на Агенция „Митници“ по мой спомен става съветник на министър Василев. Били ли са тогава тези сигнали, или не са били? Тя не може да създаде този канал за един месец и това е логично".

Всички политически лица от снимките ще бъдат разпитани. Николина Ангелкова вече е дала своите показания. Очаква се това да направи и Бойко Рашков. 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3229 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар

2024.05.25 | 07:45

11
❤️ Г­о­­­р­­­е­­­щ­­­и­ ­­м­­о­­м­и­­ч­е­­­т­а­­ ­в­­­и­­ ­­­о­­ч­­а­­к­в­а­­­т ­­-­ X­1­8­.­­F­­­U­­N
Абе

2024.04.11 | 22:24

8
Николина ангелкова не беше ли министърка на бате Бойко
И тя

2024.04.11 | 22:27

10
Какво прави с Бойко Рашков, абе събрали са се по съседски
Евил

2024.04.10 | 21:31

1
Нека се знае какво става с анонимните свидетели в България - дали са анонимни.. сами си правете сметката дали да сте свидетели, ако знаете нещо за някой или нещо
А Не

2024.04.11 | 22:26

9
По закон трябва да докладваш за престъпления
Тази

2024.04.11 | 02:38

7
защо не е окована във вериги
спасение по български

2024.04.10 | 22:48

6
поредният "анонимен" ще да е Настемир Ананиев
не разбирам

2024.04.10 | 22:46

5
Това ли всъщност означава "анонимен свидетел"? Затова всичките ви дела свършват с близването на микрофона

2024.04.10 | 22:09

4
ДА СЕ ВЪРНЕ НА РАБОТА ТОГАВА
Нико

2024.04.10 | 21:35

3
И за да стане анонимен свидетел ли му оказаха "натиск" ???? Трябва да разследвате денков(НАРОЧНО ГО ПИША С МАЛКА БУКВА) за указания натиск да си върне оставката ! Хората с чиста съвест не се влияят от "натиск" !
Цветан Гергов

2024.04.10 | 21:32

2
Явно е анонимен свидетел и секретен пост с униформа под прикритие. Е нема такъв смех.

Добави коментар

Водещи новини