Атанас Славов: Ако има промени в правителството, може да се спре процесът по промени в Закона за съдебната власт

  • 26 март 2024 11:18

  • 665
  • 2
Атанас Славов: Ако има промени в правителството, може да се спре процесът по промени в Закона за съдебната власт
© Булфото

Ако има промени в правителството, може да се спре или забави процесът по гласуването на промени в Закона за съдебната власт, каза министърът на правосъдието в оставка Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в пред журналисти. 

Не е изключено и евентуално служебно правителство да не припознае тези текстове, каза Славов.

Той посочи, че ведомството се с справило с всички срокове и изготвило промените в съдебния закон, както е записано в Конституцията.

Реформата в правосъдието е стратегически приоритет, каза министърът на правосъдието в оставка Атанас СлавовАтанас СлавовАтанас Славов е юрист-конституционалист. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на правосъдието в на дебат, свързан с общественото обсъждане на Закона за съдебната власт. Организатори на събитието са министерството и Българският институт за правни инициативи.

МП официално стартира общественото обсъждане на ЗСВ, първият дебат е утре

Партньорството с гражданските организации е важно, за да имаме убедителен законодателен процес. Трудно може да се предскаже в тази политическа обстановка какво ще се случи в следващите дни, посочи Славов.  

Той изрази надежда да бъде направена крачка по отношение на правосъдната реформа и припомни, че в Министерството на правосъдието има работна група от около 50 души, която работи в тази посока.

Важно беше да изготвим оценка на въздействие на този закон, посочи Славов, цитиран от БТА.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
665 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
татко Петково недоносче

2024.03.26 | 11:41

2
Тоя май още не е изтрезнял от снощи. Всички така наритаха ПеПерастите, че Киро Тъпото не знаеше на кой свят се намира и започна да плещи глупусти, след глупусти - в характерният си стил. То за това и му казват Киро Тъпото.
магнитогорск

2024.03.26 | 11:38

1
Каква съдебна реформа, какви 5 лева? Алчни смешници .

Добави коментар

Водещи новини