Проф. Светослав Малинов: Преговорите са в достатъчно напреднала фаза, за да е ясно, че ще има правителство

  • 17 март 2024 15:25

  • 1167
  • 7
Проф. Светослав Малинов: Преговорите са в достатъчно напреднала фаза, за да е ясно, че ще има правителство
© Булфото

Преговорите са в достатъчно напреднала фаза, за да е ясно, че ще има правителство. Такава прогноза направи пред БНР политологът проф. Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

Утре Мария ГабриелМария ГабриелМария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев.   През 1997 г. завършва Езикова трябва да получи проучвателен мандат от президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Проф. Малинов очаква той да бъде успешно изпълнен: "Когато повече от половината от Министерския съвет остава, когато няма никакви колебания относно премиера, остават няколко министерски позиции, които не могат "да преобърнат цялата кола". 

Като програма минимум трябва да се иска не просто да има ротация, а след нея да се съхрани мнозинството и да се продължи по този път на стабилизиране на управляващата коалиция, посочи политологът. 

"Имаме коалиционно правителство по всички правила на демокрацията, независимо кой как го нарича, както и стабилно парламентарно мнозинство. Сега обаче дойде момент, в който всички ние искаме по-ясни правила за съществуване на тази коалиция. Ако се запазят добрите отношения, след евроизборите управляващите ни дължат по-ясни правила и някаква форма на коалиционно споразумение", коментира проф. Малинов. 

Боряна Димитрова: Обществените очаквания не са в посока предсрочни избори

ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с мълчат, защото от тяхно име говори ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, заяви още той. 

"Има и осъзнаване, че избирането на Пеевски е стратегически проблем за ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Няма как неговото лично участие и активност да помага на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия вГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в момента са устойчива парламентарна двойка. Те ще продължат своето сътрудничество и ще се стремят към собствено мнозинство", добави политическият анализатор.

Ротационно управление в рамките на пълен мандат е аномалия, която трябва да избегнем, смята политологът.

"Невъзможно беше да се избегне първата ротация. Следващият път може би трябва да се съкрати до минимум пространството на тази ротация и ако може да се удължат сроковете й. От инструмент за стабилизиране ротацията може да се превърне в източник на постоянно напрежение", каза още проф. Светослав МалиновСветослав Малинов Светослав Малинов е български политик от Демократи за силна България (ДСБ), политолог и кандидат.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1167 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Нина

2024.03.17 | 20:07

7
Измъчиха ни ,докога ,Господи?
истината

2024.03.17 | 17:19

6
Малинов ,това правителство с герб ще ви довърши да знаеш десетоноемврийско българско говедо
Боко

2024.03.17 | 16:18

5
беше пълен боклук
Боко

2024.03.17 | 16:17

4
Ей,смотаняк ти и като евродупетат

2024.03.17 | 16:11

3
ИЗБОРИ!

2024.03.17 | 15:39

2
българската паплач като усети западни ритник веднага се сниши

2024.03.17 | 15:38

1
ЧЕРВЕН БОКЛУК

Добави коментар

Водещи новини