Ваня Григорова: В бюджета на СО няма пари за увеличение на заплатите на транспортните работници

  • 05 март 2024 17:50

  • 3315
  • 2
Ваня Григорова: В бюджета на СО няма пари за увеличение на заплатите на транспортните работници
© БСП

На заседанието на Комисията по транспорт и пътна безопасност в СОС, което се проведе днес, беше разгледан проектът на бюджет на Столична община за 2024 г. общинският съветник от Местна коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на за пореден път обърна внимание, че в разчетите не са отразени компенсациите за градския транспорт от държавния бюджет.

"89 млн. лв. са средствата, които следва да покрият разходите по дейността и да осигурят нормална печалба на дружествата в размер на 5%. Недопустимо е финансови потоци, които със сигурност ще постъпят в Столична община, да не бъдат включени в бюджета й, каза Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на. - В проекта не са предвидени и средствата за увеличение на заплатите на транспортните работници - 15% от 1 март 2024 г., макар че вече беше подписано споразумение със синдикатите. В същото споразумение е записано, че ще бъде въведена нова бонусна система, за функционирането на която също са необходими средства, а такива няма в бюджета на СО".

Ако всичко това е предвидено да се направи в Икономическата рамка на обществения транспорт в София, то следва въпросната рамка да ни бъде предоставена своевременно, обясни още тя. "Недопустимо е общински съветници от мнозинството да разполагат с нея, но не и тези от опозицията. Това е против всички правила на демокрацията и ни поставя в невъзможност да подкрепим проект на бюджет, в който няма отделени средства за работещите в градския транспорт, заяви Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на. - Ако дружествата бъдат задължени да покриват увеличените разходи за фонд работна заплата, без те да са адекватно финансирани, това ще доведе до допълнителното им задлъжняване, а само "Столичен Автотранспорт" ЕАД към края на предходната година има почти 18 млн. лв. задължения". 

Ваня Григорова обвини Нинова във „вътрешновидово самоизяждане“

Григорова обърна внимание, че са заложени само 2 млн. лв. за подновяване на релсов път, което е крайно недостатъчно. "Така например споделеното трасе по бул. "Константин Величков" е в драматично състояние, което води до ускорено амортизиране на гумите на автобусите и значително увеличени разходи за дружеството за гуми. Води и до повишен риск от ПТП. Затова от Местна коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" настояваме за увеличение на това перо от бюджета на 5 млн. лв.".

Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на беше категорична, че проектът на бюджет на Столична община в настоящия му вид не решава нито един проблем на транспорта. "А процедурата по обсъждането и приемането на най-важния за годината документ е опорочена от филтрираната информация, която се изпраща до общинските съветници от различните групи. Това е в противоречие с всички заявки на управляващите от ПП-ДБ-СС за прозрачно и открито управление, което беше представяно на софиянци като алтернатива на модела ГЕРБ", завърши тя, цитирана от пресцентъра на БСП-София.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3315 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.05.25 | 09:22

2
❤️ Г­о­­р­­­е­­­щ­и­­­ ­­м­­­о­­м­и­ч­е­­­т­­а­­­ ­в­­­и­ ­­­о­­­ч­а­­­к­в­­­а­­­т ­-­­­ X­­­1­­8­.­F­­U­­­N

2024.03.05 | 21:02

1
Cъпрyгата кyпи капсyли, кoитo пpомeниxа нaшия ceкс и cпaсиxа бpака ни, eфeктът бeше пpосто бoмбa: жeлязнa еpeкция, дълъг и стpаcтeн ceкc, ярки оpгазми и отново се чyвcтвам млaд и жeна ми е дoвoлна. Cъжaлявaм сaмо, че не съм oпитвaл тeзи капcyли по-paно! Ceгa ги съвeтвaм на вcички, cъпpyгaтa ги кyпи тyк:----> use.my/man

Добави коментар

Водещи новини