Ваня Григорова: Би било чудесно да поведа листа на обединена левица за парламентарните избори

  • 11 април 2024 17:37

  • 1038
  • 3
Ваня Григорова: Би било чудесно да поведа листа на обединена левица за парламентарните избори
© бТВ

Виждаме, че лявото е в разпад, работещите български граждани няма да имат адекватна защита в Народното събрание. Би било чудесно да поведа листа на обединена левица, но когато „Позитано“ води война срещу софийската си организация, очевидно такава левица няма как да се случи. Това каза в интервю за „Лице в лице“ общинският съветник от БСП в Столичния общински съвет Ваня ГригороваВаня ГригороваВаня Григорова е българска икономистка и синдикалистка. Икономическа съветничка е на.

„За мен националните избори са много по-важни от европейските. Не че европейските нямат своята тежест при определението на националната политика, напротив, напоследък сме подчинени на решенията на Брюксел. Очаквам сглобката да се повтори с леко променени пропорции, ГЕРБ да вдигнат малко, ПП да паднат с повече. Очевидно е, че тези избори ще бъдат загубени за българските граждани“, добави тя.

Ваня Григорова: Асен Василев не защити Терзиев за заплатите на медицинските сестри

"Да застана в едната част на лявото, означава да неглижирам всички останали части. Решението предстои в следващите няколко дни. Посоката трябва да е силно представителство на работещите граждани. Да речем, че в следващите няколко дни ще стане ясно дали съм готова да оглавя листа. За съжаление, виждаме, че апатията от това, че хората бяха предавани дълго време, хората решиха, че през избори нищо не се решава. Сами се отказват от властта, която имат. Лявото и синдикатите би трябвало да работят в една и съща посока. Докато няма осъзнаване и от двете страни, трудно бих могла да посоча съществуваща лява формация, която да разбира проблемите на работещите и да се вслушва достатъчно често в проблемите им", каза още Григорова. 

Според нея, Корнелия Нинова се е „изгаврила“ с лидера на софийската организация на БСП Иван Таков.

„Тя беше тази, която управляваше с ПП-ДБ и предложи г-н Вежди Рашидов да стане председател на Народното събрание. Именно в деня, в който посочи с пръст г-н Таков, се снима с председател на Общински съвет, мисля, че в Сопот, който е от ГЕРБ. Очевидно оттам представителство на работещите български граждани не може да има“, заяви Григорова.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1038 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2024.05.25 | 07:42

3
❤️ Г­­о­р­е­­­щ­­и­­ ­­­м­­о­­м­и­­ч­­е­­­т­­­а­­ ­­в­­и­ ­­о­­­ч­­а­к­в­­а­­т ­-­­ X­1­8­­­.­­F­U­­N
Анонимен

2024.04.11 | 20:59

2
Надявай се!
Червен комунопитек

2024.04.11 | 18:28

1
......................Ваня Григорова: Би било чудесно да поведа листа на обединена левица за парламентарните избори.......................би било чудесно да се навреш на майка си в з.а.д.н.и.ка от където си излязла - цигански, червеног.ъ.з комунопитек.

Добави коментар

Водещи новини