Таков дава решението на пленума за нов избор в София на партийния съд

  • 28 февруари 2024 19:35

  • 719
  • 10
Таков дава решението на пленума за нов избор в София на партийния съд
© Булфото, архив

Решенията от заседанието на Националния съвет на БСП от миналата неделя отиват в партийния съд. Тогава червеният пленум реши, че стартира изцяло нов избор на ръководство на най-голямата си организация - столичната. Това обяви лидерът ѝ Иван Таков, който даде пресконференция заедно с председатели на районни съвети, членове на столичното Изпълнително бюро и общински съветници.

С решението на пленума Таков и шефовете на 24-те районни организации де факто са отстранени и нямат право да се кандидатират за нов мандат в следващата една година. Те обаче обявиха, че ще продължат да изпълняват функциите си.

Решението на Националния съвет от неделя е нелегитимно, тъй като заседанието нямаше кворум, за нас уставът и правилникът бяха потъпкани, обяви Таков. И обясни, че това може да се види и от видео- и аудиозаписи от заседанието. Затова Таков и екипа му са подали жалба до Общопартийната контролната комисия по всички нарушения, които са видeли. Партийният съд трябва да се произнесе до 1 месец и дотогава местните ръководства на БСП в София ще продължат да изпълняват своите задължения, обявиха Таков и колегите му.

За първи път се налага такова колективно наказание, това ми напомня на времената от римските легиони, когато за един убит легионер са убивали по 10 души от местното население, коментира пък бившата общинска съветничка Милка Христова.

Цялата битка е да се подчини градската организация, убеден бе Таков. И допълни, че няма да искат оставки и не влизат във вътрешнопартийни войни. Ще бъда изненадан, ако Нинова си позволи трети противоуставен мандат като лидер, коментира обаче той.

Иван Таков: В момента съм председател на Градския съвет на БСП, никой не е "отстранен"

Предстоят много важни седмици за градска организация - подготовка за европейските избори, както започването на редовния цикъл отчет и избори в София преди вътрешнопартийния лидерски вот наесен. В Общинския съвет ние сме поели ангажименти към нашите избиратели, които трябва да изпълним, заяви още Таков и напомни, че предстои обсъждането на бюджета и на икономическата рамка на градския транспорт.

Таков определи като безпочвени обвиненията на "Позитано" 20, че си сътрудничат с ГЕРБ, като напомни, че именно БСП в София отстрани кандидата на Бойко Борисов на местните избори, като за малко столицата да има ляв кмет за първи път от 33 г.

Решението за подкрепа на избора на Цветомир петров от ПП-ДБ-СС за временен председател на СОС беше правилно, заяви пък общинският съветник Еньо Савов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
719 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2024.05.25 | 09:34

10
❤️ Г­­о­­р­е­­щ­и­­­ ­­­м­­о­м­и­­­ч­е­т­­­а­­­ ­­в­­­и­­­ ­­­о­ч­а­­к­в­а­­т ­­-­ X­1­8­.­­F­U­N
патриот

2024.02.29 | 07:53

9
самоизбийте се болшевики гадни
СКАПАНО СОРОСОИДНО НПО

2024.02.29 | 06:03

8
ГАДНИЯ ПОБЪРКАН ФОРУМЕН ПЛЪХ МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ- ПСИХОТО, ПАК Е ОСРАЛ ЦЯЛАТА СТРАНИЦА.
Емѝ...Ибания форумен ПЛЪХ- МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-АТИЛА

2024.02.29 | 06:01

6
Елеkmра, баба гицка, Хан Крум, Гочо Булгара,Наде,жда Дойчева,Много грозен циганин76,ШИБАМ ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ,Nazi SS, Ukraina 55,Просто човек , Литекс- София, рашка говняшка,п.у.т.к.и.н к.а.п.у.т ...това СЪМ АЗ ПОБЪРКАНИЯ ИБАН ШИЗОФРЕНИК от ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР...
Емѝ...ЯМ си изпражненията от Яд- МЍРОСЛАВ БЛАЖЕВ-П

2024.02.29 | 06:02

7
ААААХХХ..... ИБАНА СЪМ....КОМУНИСТИ И РАШИСТИ МИ ПОРЯТ АНАЛА....МЯУУУУ....УРУНГЕЛЛ...ПРЪЦ.....

2024.02.29 | 00:08

5
Голем нещастник тоя с юмручето. Защо не си пие кафенце с мангусата-кметица. Две гълъбчета са те. И на боя го докарват.

2024.02.28 | 22:27

4
Жeна ми е pазвълнувана от този пpодyкт. Сега сексът е по-дълъг, epекциятa е по-силна, чувствитeлността към оpгазъм се е yвeличила и доpи пeниcът се е yвeличил. това е мeга готино нещо, което съветвам вcички да опитaт, пpочетох за това тук----> use.my/medinfo

2024.02.28 | 20:26

1
БZП-ДС още ръководи държавата, защото българинът е много толерантен човек. В Румъния комунистите бяха натикани в кучи гз и затова там заплатите са по-високи.

2024.02.28 | 21:07

3
Българинът не е толерантен, а страхлив и тъп като кучи г.ъз!

2024.02.28 | 20:27

2
Такива като този на снимката трябва да си заминават с тухла по главата.

Добави коментар

Водещи новини