Иван Таков: В момента съм председател на Градския съвет на БСП, никой не е "отстранен"

  • 26 февруари 2024 17:37

  • 594
  • 5
Иван Таков: В момента съм председател на Градския съвет на БСП, никой не е "отстранен"
© бТВ

Аз съм Иван Таков – социалист. В момента съм председател на Градския съвет на БСП както и председател на местната коалиция „БСП за България“. Това каза в интервю за „Лице в лице“ председателят на БСП-София Иван Таков.

„Едно решение трябва да бъде взето по устава на партията, а то не е. Заседанието на Националния съвет започна без кворум. Няколко човека искаха да се провери кворумът, списъкът през цялото време се криеше. Голяма част от членовете на Националния съвет и една голяма част от Градската организация смятат това. Не говорим за чувство, а за факти“, подчерта той.

„И заради десетките, стотици социалисти от едно такова решение, ако то изобщо влезе в сила, аз не смятам, че някой от тях е отстранен. При нас има колективни органи, можем да подадем сигнали срещу това решение“, коментира още Иван Таков.

Таков: Следва саботаж на европейските избори от страна на ръководството на БСП

Той обясни, че решението, което е трябвало да следват софийските общинари от БСП е „да не подписват коалиционни споразумения с ГЕРБ или ПП-ДБ (СС).

Таков подчерта, че не са колаборирали с никого. „Търсихме временно решение за премахване на една техническа пречка. Днес най-накрая започна реалната работа в Столичния общински съвет“, коментира социалистът, обяснявайки защо са подкрепили предложението на ПП-ДБ (СС) за председател на Общинския съвет в столицата.

„Ако беше лично наказание, да кажем, че Иван Таков не е спазил устава, трябваше да съм наказан лично аз. В момента цялата градска организация се хвърля в лудост. Вместо да подготвяме европейските избори и евентуалните предсрочни, се занимаваме с вътрешнопартийни дрязги“, каза още той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
594 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
БЪЛГАРСКА С ВИНЯ

2024.03.02 | 12:56

5
ПЕ ДЕРАСТ :)

2024.02.27 | 00:20

4
F A N T A S Y D N L N . F R E E . B G

2024.02.26 | 19:50

3
Несполучлив продукт на симпатягата Янчо Таков. Жалко.

2024.02.26 | 18:24

2
Чyвали сте за подобрената формyла на Bиа-гpa, кoято е 3 пъти по-eфективнa и напълно бeзопаcна на всяка възpаст, както и лекyва мъжки зaболявaния и пoдмлaдява. Аз лично го опитax и сега го препоръчвам на вcички. Ето какво пишaт за нея-----> do.my/bluestone
патриот

2024.02.26 | 18:16

1
избити се помежду си болшевики алчни

Добави коментар

Водещи новини