Нанков за оттегления ЗУТ: Няма да ни накривят

  • 14 февруари 2024 14:46

  • 516
  • 1
Нанков за оттегления ЗУТ: Няма да ни накривят
© Булфото (архив)

Приемането на промени в Закона за устройство на територията (ЗУТ) е първа точка в управленско споразумение в частта регионална политика. Така депутатът от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Николай Нанков коментира пред журналисти оттеглените от Министерския съвет промени в Закона за устройство на територията. 

Тази тема не е наша, а на Министерския съвет и на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ). Касае ни дотолкова, колкото е записана в нашето управленско споразумение като първа точка от частта по отношение на регионалната политика, посочи депутатът.

Оттеглени са предложенията за промени в Закона за устройство на територията, съобщиха от ПП-ДБ

Не сме участвали в неговото (на закона - бел. ред.) създаване и съгласуване. Той е изцяло в компетенцията на Министерския съвет, каза Нанков. „Може би това е продължение на онази тема с външно министерство. Затова им трябват министерства, за да си изразяват колегите от ПП-ДБ личните позиции, партийните позиции, а не на обществото", коментира депутатът. На нас не могат да ни накривят и да използват това си свое действие днес за някакви пазарлъци под масата, каза още Нанков. Това не е наша тема, нека се изяснят колегите, добави той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
516 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 10:29

1
❤️ Г­о­­р­е­­­щ­и­ ­м­­­о­­­м­­и­­­ч­­е­­т­а­­­ ­­­в­­и­ ­о­­ч­­­а­­­к­­­в­­­а­т ­­­-­­ X­1­­­8­­­.­­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини