Станишев: Бойко Борисов управлява като султан

  • 21 август 2012 14:03

  • 6754
  • 53
Станишев: Бойко Борисов управлява като султан
©

Горивата за пореден път поскъпнаха шоково, което до голяма степен е в резултат на водената от ГЕРБ политика. Те няма какво да се оправдават с цената на суровия петрол, защото от началото на управлението им цените на горивата у нас са се повишили с над 50%, докато в други европейски страни, които също не са производители на петрол, увеличението е с 25-27%.

Това каза председателят на БСП Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на след заседание на ИБ на БСП.

"В редица страни цените са по-ниски. Проблемът е, че няма контрол от страна на държавата и се ограничава вносът на по-евтини суровини. Смятаме, че трябва да се либерализира пазарът така, че да се направи икономически изгоден този внос. ГЕРБ няма какво да се извиняват  с външни фактори. Да не говорим, че трябва сериозно увеличение на доходите на хората. Обещаните 7% са крайно недостатъчни, те не могат да компенсират нивото на инфлацията. Дори исканото от нас 11%-но увеличение не може да покрие скока на инфлацията, но това е минимумът", добави Станишев.

По повод скандала с превозването на футболните отбори на "Витоша Бистрица" и "Чавдар Етрополе" с правителствения самолет лидерът на БСП каза, че това е направено за лично удоволствие на премиера. "Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г управлява като султан, той решава еднолично всичко. Това превозване е направено в разрез с всякакви правилници. Този самолет няма право да извършва търговски превози и е ясно е записано, че заплащането се извършва от бюджета на министерства и ведомства, т.е. депутатът Емил Димитров не може да плати превоза от джоба си. Да не говорим, че не се знае със сигурност дали полетът е платен или само се говори, за да се замаже големия скандал. Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г явно ползва правителствения самолет като частно такси", каза още Сергей СтанишевСергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e председател на Националния съвет на БСП, министър-председател на.

Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно коментира изнесените от вицепремиера Симеон Дянков данни за средната заплата в МВР - 1004 лв. Според социалиста тази цифра не отговаря на реалността. "Ако един служител взема 600 лв. а друг 3000 лв. примерно, може да се получи такава средна заплата. Истината е, че заплатите на служителите на МВР не са повишавани доста отдавна", посочи той.

Миков взе отношение и по темата "Шенген". "Решение за Шенген ще има през септември и искам да припомня, че прословутото членство премина като закана на премиера, че това ще бъде приоритет през полското, унгарското, кипърското председателство. Сега явно ще е приоритет и на датското председателство. Отдавна има тревожни сигнали, че членството ни ще бъде блокирано заради неефективната борба с организираната престъпност и корупцията. Европейските доклади обаче бяха неглижирани, подценени и всичко се свеждаше до изпълнение на технически критерии. В крайна сметка дойде изказването на германския външен министър, че няма да подкрепи влизането ни в Шенген през септември. Към тази оценка се присъедини и френският външен министър. Въпреки че решението за членството ни наближава, не виждам правителството да променя нещо в действията си, а медиите се занимават с коляното на външния министър", каза още бившият министър на вътрешните работи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6754 53

Свързани новини

Коментари 53

Добави коментар
КИРО

2012.08.23 | 09:53

39
СТАНИШЕВ Е ПЪЛЕН БОКЛУК!!!
Аз

2012.08.23 | 19:59

47
Не съм за никой от тях, но Станишев е високообразован човек. ББ е самата посредственост, но отличен манипулатор и 100% лъжец.
никой

2012.08.24 | 11:08

52
Сергейчо ако има по голяма мишка от Доган това си ти ! Жалко е че има хора които все още ти вярват на глупостите.
Loki

2012.08.22 | 17:43

12
Момчета и момичета не бъркайте 'ВСИЧКИ' са боклуци !!!!!! да не изброявам имена че няма да ми стигне полето за писане !!!!!!!!!!!!
Разликата

2012.08.22 | 14:42

5
между единия и другия е, че при ББ / независимо, че е дразнещо /, поне всичко е на показ, а при ония мишоци нещата бяха и все още са скрити-покрити. Ай да не се прави на ощипана госпойца!
аве плъх

2012.08.22 | 17:43

11
Аве плъх смотан стига с тия популистки изказвания стига лъга,стига баламосва хората.Видяхме те и теб защо когато имаше милиярди излишаци защо тогава не направи пенсиите и заплатите по 1000 леваи защо преди да паднете от власт вдигнахте пенсиите.Не лъжи че ако дойдете на власт ще направите така че горивата ще поевтинеят точно обратното ще стане ще се вдигнат още повече,че нали ти подписа договора когато ни приеха в европа или ще ни махнеш ор европейския парламент и ще правиш тоталитарна република,смешник си ти сранишка една умна приказка не си казал само лъжи и популизам излиза от твоята уста.
jhfgjerfh

2012.08.22 | 17:43

10
Борисов управлява като Султан и това е точно така! Проблема е, че системата го позволява, а системата е такава, каквато Вие, Вашта партия и поставените от вашата партия лица в така наречното "дясно", я направихте преди 20г. По време на вашето управление цените на горивата бяха относително ниски, благодарение на контрабандата! Беше ясно, обаче, че EU-то няма да търпи до безкрайност.Раздутия щат и огромната разлика в заплащането на отделните категории е също ваше наследство. Проблема е, че сегашните кретени не пипаха абсолютно нищо. На Бойко просто му е изгодна системата, която завещахте и това ще го почуствате осезателно в момента, в който си нареди свойте хора във ВСС!
БСП

2012.08.22 | 17:43

9
Аве хора разберете вече дайте да ги изберем пак БСП не виждате ли че нямат пари вече че да спрат да говорят глупости моляви се вижте колко е гладен Станишев и пазмината му.Ако трябва дайте да събираме дарения че да не умрат от глад умолявам ви.Какаво толкова като дойдат ще отркраднат пак някой друг милиярд от европа ще ни спрат еврофондовете какво толкова че нали и те са хора трябва да ядат.

2012.08.22 | 14:41

4
По добре султан да ни управлява отколкото политическа курва ,отявлен педераст които се огъзва на всеки само и само да е във властта!!
ПОЯСНЕНИЕ!!!!

2012.08.22 | 14:41

3
Пояснявам,КАТО СУЛТАН, а не в буквалния смисъл.Че ей сега глупаците ще почнат да пишат глупости,КАК не те е срам ТУРСКИ СУЛТАН да ни управлява.
tonk

2012.08.22 | 14:40

2
абе бастун тъп, кой ни набута на ЕС и кой продаде нефтохима бе. Немога да повярвам колко са нагли тези.
Съгласен

2012.08.22 | 19:32

25
По добре султан Бойко, отколкото шута Станишев на султан Доган

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини