Дянков: Полицаите не заслужават повече пари (видео)

  • 21 август 2012 07:59

  • 9732
  • 52
Дянков: Полицаите не заслужават повече пари (видео)
©

Вчера излезе проверката на финансовия инспекторат във волейболната федерация. Има значителни нарушения, няколкостотин хиляди лева не се знае къде са, те са безотчетни. От вчера случаят е даден на прокурор. От федерацията имат право писмено да се противопоставят на резултатите от проверката, което те не са направили. За мен това означава, че те са съгласни с изнесените данни.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Според него трябва изцяло да се преосмисли даването на пари за спорта в България. "Наблюдава се безстопанственост, а се дават доста повече пари, отколкото си мислите", добави Дянков.

Вицепремиерът съобщи, че се искат сериозни суми за непопулярни у нас спортове. Той даде и подобаващ пример - от федерация по полумаратон му поискали 1,4 млн. лв. за провеждане на състезание във Варна.

"След като одобрим бюджета за даден спорт и ресорното министерство им отпусне средствата, не се знае какво става с парите, а сме дали над 100 милиона лева за различни спортове. Възвръщаемостта е доста ниска. Ако започнем да обсъждаме слабото ни представяне в Лондон, списъкът с причини е дълъг и те не са само в нашето правителство, както ни обвиняват. Просто трябва да решим как да действаме занапред, за да може това да се промени", заяви Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи. Вицепремиерът има идея да се инвестира в приоритетни за страната спортове, от които съответно ще се очакват сериозни постижения на големи форуми.

Той съобщи, че още в Брюксел е изпратено искане за намаляване на акциза на горивата. "От Министерство на финансите още през пролетта писахме до ЕКОФИН за различно изчисляване на акцизите не само на горивата, но и на всички стоки и това ще започне да се разглежда през есента. Още 7-8 държави в Източна Европа работят с нас по този въпрос. Ще пробваме, но това няма да ни помогне нито тази, нито следващата година, тъй като трябва да има одобрение от целия ЕС. Горивата са сезонна стока - винаги се увеличават през лятото, очаквам не след дълго да се понижат. Ние няма кой знае какво да направим по въпроса като правителство. Политиката ни е вързана с общата политика на Европейския съюз и ние нямаме голямо поле за действие", посочи Дянков.

По думите на вицепремиера, кабинетът няма възможност да направи нищо особено и относно увеличението на цените на хранителните стоки, освен да се правят проверки. Според него държавата може чрез определени механизми да осъществява регулация на някои видове стоки, но трябва да се внимава за кои.

Дянков заяви, че от следващата година хората ще бъдат компенсирани за инфлацията. Той беше категоричен, че служителите на МВР няма да получат в никакъв случай исканото увеличение на заплатите с 25%. "Средната заплата в министерството е 1004 лв. за всички 48 000 души. Това е повече от възнагражденията в Министерството на финансите. Ако заплатите бъдат увеличени с исканите 25%, те ще станат 1280 лв. и МВР ще стане второто по заплати министерство, което не мисля, че резонно. Тази есен очаквам очаквам интересни преговори по темата", подчерта финансовият министър.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
9732 52

Свързани новини

Коментари 52

Добави коментар
Със здраве

2012.08.26 | 17:43

52
Хайде г-н Дянков да се облече с една униформа, да обуе кубинки и да патрулира 12 часа на 40 градуса, да се занимава с ненормалници и роми, да няма къде да се изпикае, да ходи на мач и да го замерят с бомби, пък после да реши дали "Полицаите не заслужават повече пари"
анархия

2012.08.24 | 08:48

47
или я по- добре да ходи да си губи времето по безплатни кафета с колегите, да събира пари от сводници, дилъри и проститутки, да взема подкупи по пътищата, да си затваря очите за всяко нарушение, което не му носи полза... и т.н. тежък труд който полагат българските малоумни КУКИ
shatterer

2012.08.24 | 08:48

51
С всеки изминал ден втория мандат на герб все повече прилича на мираж......КЕФ!!!!!!!

2012.08.24 | 08:48

50
По принцип хазаринът дянков е мразител на всичко българко но полицаите са лекета от които няма полза!Може да е от законите или пък от друго нещо!

2012.08.24 | 08:48

49
В България имало ПОЛИЦАИ?! Аз 'що не знам?!
Анти

2012.08.24 | 08:48

48
Няколко пъти съм имала нужда полицията да открие крадци ,които ме разбиваха и ограбваха и винаги всичко се свеждаше до писане,писане,обяснения и оплакване как законите не им позволяват да работят.За писарски длъжности - писарски заплати. Когато намалят до поносимото битовата престъпност,да искат по-големи заплати.

2012.08.24 | 08:48

46
Симеон Дянков - обявен за финансист и икономист от звездна величнина - който с неповторим размах е допринесъл за фалита на грузинската Академия на науките и нейното закриване, по време на работата си за МВФ в Грузия.
Доста долен коментар на мимистърчето

2012.08.24 | 08:47

45
Доста долен коментар на миМистърчето. Говори като дете, което иска да издразни някого, насъсква едните другарчета срещу другите ДА СИ МЕРЯТ ПРИНЦЕСКИТЕ С КАЙМА, НА КОЙ МУ Е ПО-ГОЛЯМА. МИСЛЯ, ЧЕ Е ВРЕМЕ ВСИЧКИ В ДЪРЖАВАТА ДА СКОЧАТ И ДА ПОИСКАТ 25% УВЕЛИЧЕНИЕ, ЗА ДА СЕ ЗАПАЗИ СТАТУКВОТО НА МИМИСТЪРЧЕТО ДЯНКОВ.
Иван Петров

2012.08.24 | 08:47

44
Според мене и сегашните заплати, които получават полицаите, много надвишават тяхната квалификация и усилията, които полагат. В квартала, където живея, не съм виждал, от месеци, униформен полицай. Наскоро, когото потърсих приемната на квартала , която беше на улица "Цар Иван Асен II". За съжаление, разбрах че е премахната. Аман от нахалници !

2012.08.24 | 08:47

43
.diancov laje 4e niama da digne zaplatite na parazitite.6te gi vdigne za smetka na doxodite na pensionerite i seliazite ot provinziata.nali tezi paraziti 6te go paziat ot selskite buntove prez zimata.

2012.08.24 | 08:46

42
трите милки гледа от собствената си камбанария и мисли, че щом той живее добре и задоволено, и разполага, значи всички така живеят; така е сития на гладния не вярва

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини