Вили Лилков: Ако кризата в СОС продължи по-дълго, и общината ще влезе в криза

  • 10 януари 2024 17:53

  • 991
  • 4
Вили Лилков: Ако кризата в СОС продължи по-дълго, и общината ще влезе в криза
© БТВ

Днес бяхме поканени от Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите и от общинските съветници от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" – "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" – "Спаси СофияСпаси СофияПолитическа партия “Спаси София” е обединение на граждани, чиято кауза е систематично и", за да осъдим варианти за излизане от кризата. Предложеният от тях план е разширен вариант на предложения от нас през лятото план. Това каза общинският съветник от "Синя София" Вили Лилков в предаването "Лице в лице" по БТВ по повод кризата с избор на председател на Столичния общински съвет.

Решихме да предложим на Общинския съвет утре да отложим заседанието и да проведем консултации в по-широк вариант, като привлечем ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, за да обсъдим мерки за излизане от кризата. Нашето предложение е избиране на временен председател до избиране на постоянен, избиране на постоянните комисии на паритетен принцип и всички партии да имат представителство в тях, кметът да представи управленска програма и програма за реформи, Общинският съвет да представи оперативна програма, както и приемане на бюджета, заяви Лилков.

Задачата по избиране на председател и формиране на мнозинство е основно на спечелилите изборите и на големите партии, но тъй като това не стана, с тази задача се нагърбихме ние, за да дадем възможност на големите политически сили да разговарят и да намерят съгласие помежду си, посочи общинският съветник от "Синя София".

Започват разговори по два варианта за председател на СОС - временен или на ротация

Общинският съвет е в криза. Ако това продължава по-дълго време, и самата община ще влезе в криза. Без избран председател не могат да се структурират комисии, а без избрани комисии докладите не могат да стигат до зала, кметът ще бъде затруднен да провежда реформи. В момента има стотици подадени преписки от районните кметове, от селските кметове, от главния архитект, които чакат решение, подчерта Вили Лилков.

По думите му е практически невъзможно кризата с избор на председател на Общинския съвет да доведе до нови избори в София.

Този, който мисли за предсрочни избори, е безотговорен. Ние от "Синя София" ще направим всичко възможно да има работещ Общински съвет, каза още Вили Лилков.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
991 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2024.01.10 | 19:45

4
Това е просто чудо, след като прочистих тялото си, се отървах от наднорменото тегло, вечната умора, хроничната кашлица, като цяло се върнах към живота. Това лекарство премахва всички бокл.уци от тялото: паразити, токсини, отпадъци и възстановява тялото. -----> paply.org/clean
...,,- ,,болимехуя. 9

2024.01.10 | 19:03

3
Лилков.. фашист.
Панчо

2024.01.10 | 18:18

1
Нови избори паразити

2024.01.10 | 18:22

2
Всички са мърши, кой??

Добави коментар

Водещи новини