Васил Терзиев: Внесли сме сигнал до прокуратурата за завода за боклук, надявам се в четвъртък да имаме избран председател на СОС

  • 09 януари 2024 11:30

  • 3075
  • 6
© Булфото

Сменили сме предишния директор и е назначен вътрешен одит в предприятието за отпадъци в София. Този доклад е направен, над 100 страници е и той ще бъде споделен с обществеността. Нещата са доста по-тежки от това, което сме очаквали. Явно много ни се разминават разбиранията за това какво значи един завод да работи добре - да се купуват материали на завишени цени, когато са счупени машини - за нас не е нормално. Раздават се бонуси за несвършени работи. Всяко едно управление прави гешки, нашето няма да е различно, но трябва да се научим да поемаме отговорност за нещата, които са свършени, като тук визирам предходното управление, че трябва да се научи -  и са ни оставени като наследство. Това заяви кметът на София Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите.

Той заяви, че са внесли синал в прокуратурата.

Назначеният директор  Николай Савов заяви, че 39 машини са за основен ремот, от 136 машини и агрегати - 86 са за основен ремонт и това е само за трите години, в които е пуснат заводът да работи. Основната работна заплата на работник за месец юли миналата година е 930 лева, а заместник-директорът е получил 12 000 лева - за месец, в който заводът не функционира, влиза боклук и се заравя в земята. В определени месеци в последната година между 8 и 12 тона не са отчетени, че са депонирани. Оборудването е доставено на много високи цени. Направи ни впечатление един лентов транспортьор, който на 31 май е приет като основно средство и три месеца по-късно е нарязан за скрап за скомната сума от 88 000 лева, каза още той.

Терзиев заяви, че всеки, който иска - може да се запознае с доклада.

Кметът Терзиев и Николай Савов ще представят резултатите от одитния доклад на завода за отпадъци на София

Савов бе категоричен, че складът е почти празен. Големият проблем е, че едно и също лице приема оборудването и то контролира дали е влязло или не е влязло това оборудване. Това е част от един порочен кръг и трябва да бъде прекратено, смята още той.

Предвидено е да бъде изграден инсинератор и дали това е най-разумното предложение. Има много технологии, които трябва да бъдат анализирани. И на тяхната база да се направи най-разумното предложение, заяви градоначалникът. 

На въпрос какъв е размерът на нанесените щети, Савов бе категоричен, че все още се уточняват и се откриват още и още нарушения.

Те уточниха, че директорът е получавал 10 000 лева заплата, а заводът е бил в много лошо състояние, а бонусите вървят в геометрична прогресия.

Терзиев сподели, че вместо да се преработват отпадъците те са били депонирани. До няколко години ще имаме голям проблем, ако заводът не започне да работи по друг начин, каза той.

Мерките не са по-различни от това, което се прави през зимния период. Справяме се все по-добре. Първият сняг бе много и върху разлистени дървета. Набелязали сме доста подобрения в самия процес и кой какво трябва да направи. Имаше пропуски в самия процес, сега ги описваме и всеки, който му е интересно може да се запознае как работи системата. Отчели сме не само недостига на ресурси, но видяхме, че има неща, които трябва да се подобрят, обясни кметът на София.

Надеждите ми са, че този четвъртък ще имаме прогрес и ще имаме избран председател на СОС. Това е приоритет номер едно, за да отпушим работата на СОС, за да не страда града. Софиянци не ги интересуват дребните игри, а ползите за града, каза Терзиев. "Всички варианти са на масата", каза още той.

Запитан дали имат идея за какво ще се дадат повече пари, той заяви: детски градини, спорт, култура и инфраструктурните проекти. Никаква спирачка няма да се удря, обясни той.

ГЕРБ-СДС не искат да си говорят с нас. Никога не сме спирали да ги каним и да търсим диалог, за да има общински съвет. Ние не спираме да искаме да правим за града, ако гледаме предизборните програми и не би трябвало да имаме различия с тях, каза Васил ТерзиевВасил ТерзиевВасил Терзиев е роден на 9 юни 1978 година. Той е кандидатът за кмет на София, издигнат от партиите.

Работим с това, което разполагаме и няма да ни чуете да се оплакваме, подчерта градоначалникът на столицата.

 

Последвайте канала на

Калина Христова
3075 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
мамин лигльо Васко

2024.01.09 | 12:43

6
Маминия лигльо Вася Ухото сда се хване на работа щото столицата е зарината с б.о.к.л.у.ци, неприбрани клони и дървета и хлъзгави, непочистени улици. Е те такова некадърно и.д.и.о.т.че като него до сега София не е имала.
Емѝ...

2024.01.09 | 12:29

4
Обичам Васил Терзиев ✌️
Хан Крум

2024.01.09 | 12:41

5
Как го обичаш - на задна прашка?
Бояджията

2024.01.09 | 12:17

3
Просто педал
ЧЕРВЕНИ СФФФИНЕ ШИБАТ АТИЛКАТА ПРОСТА в АНАЛА

2024.01.09 | 11:53

2
Чети, народе! Чети и научавай истинските новини, не фалшивите новини, тиражирани от американските ЦРУ медии в окупирана България, като БНТ, On Air, Nova ЦРУ-TV, bTV, dir.bg, dnes.bg, НОВИНИ БГ., capital.bg, „24 часа“, „Уикенд“ или „Труд“. От 01.01.2024г. БРИКС(Русия, Бразилия, Китай, Индия и Република Южна Африка) има вече 5 нови членове. Новите членове са: Египет, Иран, Саудитска Арабия, Етиопия и Обединените арабски емирства(ОАЕ). С това държавите-членки на БРИКС(BRICS) ca вече 10. Има и още 14 държави подали документи за членство: 1. Алжир(кандидатура от 2022г.) 2. Бахрейн(кандидатира от 2022г.) 3. Бангладеш(кандидатура от 2023г.) 4. Боливия(кандидатура от 2023г.) 5. Беларус(кандидатура от 2023г.) 6. Венецуела(кандидатура от 2023г.) 7. Виетнам(кандидатура от 2023г.) 8. Куба(кандидатура от 2023г.) 9. Казахстан(кандидатура от 2023г.) 10. Кувейт(кандидатура от 2023г.) 11. Пакистан(кандидатура от 2023г.) 12. Палестина(кандидатура от 2023г.) 13. Сенегал(кандидатура от 2023г.) 14. Тайланд(кандидатура от 2022г.) До края на тази година молба за членство ще подаде и Турция. 3/4 от света иска да е с Русия и Китай. Хората по целия свят се пробуждат и искат да живеят свободни и независими от никого. Не искат войни и колониален окупаторски гнет – искат да живеят в мир и разбирателство помежду си. Не искат някой да идва в дома им и да им казва как да живеят, как и с кого да търгуват, каква традиция, историческа памет и история да тачат и съхраняват за идните поколения. Никой вече не иска да страда под смрадливия американски фашистки окупаторски ботуш! Никой не иска и европейските колонизатори, пудели и марионетки на САЩ! Светът вече не е същия и никога вече няма да бъде същия, както преди! Време е вече световния хегемон САЩ да ходи там, където отдавна му е мястото – на бунището на историята!

2024.01.09 | 11:48

1
Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----->> mub.me/bioex

Добави коментар

Водещи новини