Димитър Ганев ("Тренд"): Не смятам, че това мнозинство е заплашено от нови избори, дори и след ротацията

  • 03 декември 2023 15:57

  • 811
  • 3
Димитър Ганев ("Тренд"): Не смятам, че това мнозинство е заплашено от нови избори, дори и след ротацията
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Не смятам, че това мнозинство е заплашено от нови избори, дори и след ротацията", обясни пред БНР Димитър Ганев, политолог от изследователски център "Тренд“.

"През  последните седмици ставаме свидетели на ежедневни противоречия между партньорите. Трябва да свикнем с това. Не мисля, че ще има сериозна промяна на отношенията между основните формации – ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" (ПП-ДБ). Вероятно ще се сменят няколко правителства.  Не виждам по-добра парламентарна конфигурация в рамките на това НС за ключовите играчи", каза още той.

Политологът не съзира и интерес от страна на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и ПП-ДБ за нови предсрочни парламентарни избори.

"Коя от тези две формации ще има по - добър резултат? Нито една. Рискът от появата на нов политически играч, който да обере протестния вот и да намали относителния дял на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и на ПП-ДБ в следващото НС, също е сериозен. Отваря се поле за такъв", каза той.

"И все пак - мнозинството в момента няма алтернатива, която да го застрашава – нито в парламента, нито извън него", подчерта Ганев.

"Разбирайки това, ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, ПП-ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се опитват вътрешно да се надцакват. Всяка една от тези формации иска да излезе в по-добра преговорна позиция в края на февруари. Всеки привижда другия като опонент на евентуални нови избори, а не толкова като партньор. Това ще бъде динамиката в следващите няколко месеца".

"Опасно е изключително ниското доверие в кабинета", отбеляза политологът.

"Данните на „Тренд“ сочат, че има само 20% положителна оценка за работата  на правителството. Притеснителна е и липсата на сериозни управленски резултати. Приоритететите - Шенген и еврозоната, не са непосредствени перспективи", каза още Ганев.

"Вероятно ще има опити за презареждане - такъв тласък би била ротацията и смяната на кабинета", посочи още Ганев.

Политологът не смята, че може да има сериозно електорално разместване, породено от ляво-центристки блок около Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

"Може да има опит за ребрандиране на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, но това няма да промени нищо коренно. В лявото има жизненост, но БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не изглежда като реална алтернатива на това управление", каза Ганев.

Корнелия Нинова към кметове и общински съветници от БСП: Опитайте се да не вдигате местните данъци и такси

Последвайте канала на

Novini.bg
811 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2023.12.03 | 19:02

3
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto

2023.12.03 | 18:38

2
България след 89г. е ЮДЕИЗИРАНА и най-пропадналата държава след УСРАНА, ИСРАЕЛ, АРМЕНИЯ ЛИТВА, ЛАТВИЯ, ЕСТОНИЯ, МОЛДОВИЯ и ГРУЗИЯ. КАБАЛА трябва да се ИЗКОРЕНИ, а КАБАЛ ЮДЕИТЕ и всички ЮДЕИ да си отиват в ИСРАЕЛ.
абе

2023.12.03 | 18:35

1
тея ше са до живот или докато не закрият България, щото друг народ няма да търпи такива слуги

Добави коментар

Водещи новини