Корнелия Нинова към кметове и общински съветници от БСП: Опитайте се да не вдигате местните данъци и такси

  • 02 декември 2023 17:21

  • 1597
  • 4
Корнелия Нинова към кметове и общински съветници от БСП: Опитайте се да не вдигате местните данъци и такси
© Булфото (архив)

"Опитайте се да не вдигате местните данъци и такси. Не могат да издържат хората при това натоварване, при очакване за повишаване на цените за зимата, да има и още едно повишаване – на местните данъци и такси". С тези думи се обърна днес лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за към новоизбраните кметове и общински съветници от партията в областите Плевен, Ловеч, Велико Търново, Габрово, Враца, Монтана и Видин. Домакин на регионалната среща е Плевен, предаде БТА.

Нинова допълни, че е трудно "да се вържат бюджетите" особено когато държавата прехвърля нови отговорности на общините.

"Събираме се в момент, в който държавата се намира в хаос. Правителството вместо да създава сигурност, да дава гаранции, да излъчва предвидимост, е индикатор, катализатор на хаоса, на липсата на перспектива, на безвремието. Всеки ден сме свидетели на такива примери. Единствената опора в момента на властта, единствената власт, която дава сигурност и предвидимост, са кметовете и общинските съветници, защото в следващите четири години, вие сте най-близо до хората в общините", каза още лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Тя подчерта, че нестабилността в националната политика натоварва допълнително местните власти.

НС прие бюджета на НЗОК и проектобюджета на ДОО

Нинова коментира и готвените промени от правителството в Конституцията. "Никой не знае какво "сглобката" ще предложи между двете четения. Самите те са в остър спор помежду си какво да се случи в съдебната система", допълни тя и припомни, че БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не подкрепя промяната в Конституцията в този вид, който е предложен. Според лидера на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е разумното в ситуацията е президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на да извади своя проект за Конституция и да се разгледат всички предложения по време на Консултативен съвет по национална сигурност в президентската институция.

По време на срещата бе отчетено увеличение в броя на избраните кметове и на общински съветници, както и увеличаване на доверието към БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е от страна на избирателите. Участници в дискусията са членове на Изпълнителното бюро на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, народни представители от "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България", областни и общински председатели, координатори, кметове и общински съветници.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1597 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
сърбеца

2023.12.02 | 18:12

2
кметовете на крушовица и мизия ще получат по десет лева еднократна помощ от импексовата крадла!
до долния циклофреник на п.уткин

2023.12.03 | 14:58

4
хвърли се най-сетне от панелката ти люлински олигофрене!
????!!!

2023.12.03 | 14:45

3
"Другарко"Нинова,а Вие ОПИТАХТЕ ли да НЕ ВДИГАТЕ Вашата ЗАПЛАТА ????!!!
Кочо

2023.12.02 | 17:32

1
Тоя сопол какво се прави на важна ,то кметовете са 2 или 3.

Добави коментар

Водещи новини