Божанков: На България ѝ предстоят много назначения

  • 02 декември 2023 10:04

  • 904
  • 5
Божанков: На България ѝ предстоят много назначения
© Фейсбук/Явор Божанков

Няколко принципа бяха заложени в нашите отношения с ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Когато има кадрово назначение, то да става в рамките на тези, които подкрепят правителството.

Подуправителят на НЗОК беше избран с гласовете на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" или по-скоро с гласовете на тези от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател", които не гласуваха, за да бъде избран - това коментира  пред БНТ и в студиото на "Денят започва с Георги Любенов" депутатът от ПП-ДБ Явор Божанков.

НС избра спорния подуправител на НЗОК, от "Възраждане" налетяха на бой на ПП-ДБ

По думите му, те са били някакво резервно мнозинство на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в в този случай и това е абсолютно недопустимо.

"На България ѝ предстоят много назначения на регулатори и в известен смисъл те са по-важни от министрите. Години наред нашата държава, независимо кой е министър, кой е кмет, в много отношения ще зависи именно от тези регулатори и те не могат да бъдат избрани със "златния пръст" на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

От друга страна, според Божанков, самата кандидатура не е била подходяща и това е още един принцип.

"Не може човек, срещу когото има тревожна информация и то от органите за сигурност да бъде назначен на позиция, която управлява 8 милиарда лева от нашия бюджет. Добре, че на следващия ден те преосмислиха това решение. Важното е сега да заложим този принцип и той да бъде формализиран, за да може в бъдеще да няма такива казуси."

По отношение на бъдещето на правителството, Явор Божанков каза, че след двата неуспешни вота на недоверие към кабинета, алтернативата на управлението са "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Последвайте канала на

Десислава Станева
904 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
съни

2023.12.02 | 21:56

5
е аз знам хора който искат да забогатеят бързо ама не бързайте да не окажете в затвора като някой .
Ksvban

2023.12.02 | 13:34

4
Гейче,да го праскат щом му харесва!!!

2023.12.02 | 12:33

3
Отслабнете без диета и спорт? истински е и не е скъп, подходящ за всички (жени и мъже), безопасен на всяка възраст, ще видите резултата само след няколко дни. Това е най-продаваното лекарство за отслабване в света, вече и в България----->> mub.me/keto
байдън и този кучи син

2023.12.02 | 11:45

2
стига сте давали тази к урва

2023.12.02 | 11:06

1
Хомосексуалисти- марионетки. ..това е на снимката

Добави коментар

Водещи новини