Вили Лилков: СОС от утре е в криза, ГЕРБ трябва да излязат от окопа си и да говорят с ПП-ДБ

  • 29 ноември 2023 17:41

  • 1396
  • 11
Вили Лилков: СОС от утре е в криза, ГЕРБ трябва да излязат от окопа си и да говорят с ПП-ДБ
© Кадър: Нова телевизия

Изглежда партиите ще предложат отново своите номинации и резултатът ще е същият. Аз смятам, че ако се повтори ситуацията утре, можем да говорим за криза. Това заяви общинският съветник от "Синя София" проф. Вили Лилков в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„Г-н Терзиев инициира серия преговори, но те не дадоха резултат. Това показва, че формулата ще трябва да се смени. Много е важно ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в да излязат от окопа, защото към момента те не участват и не разговарят с Продължаваме промяната-Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от (ПП-ДБ). Може би трябва да се смени формулата за преговори. Лош знак ще е, ако общинският съвет вдигне белия байрак и каже партиите да се оправят. По този начин олеква общинският съвет“, посочи той.

„Без председател не можем да преминем към следващата процедура да се изберат зам.-председатели, не може да се избере правилник за работа. Започва една серия от действия, които ние не можем да изпълним“, предупреди Лилков.

Той изтъкна, че животът в София много зависи от темпа, в който около работи общинският съвет. 500 преписки чакат. Затлачва се работата и трябва спешно да я отпушим.

Терзиев: Надявам се да се обединим около политики в полза на гражданите

„На срещата с кмета говорихме единствено за политики. Радвам се, че намираме добър тон. Предложихме една серия от политики и предложения за следващата година и целия мандат. Разделихме ги в седем дяла. Най-важният от тях е, че искаме да работим много плътно с държавата, за да можем да развиваме столицата“, разясни Вили Лилков.

„Преди да стигнем до екзотичните предложения за председател трябва да опитаме всички други възможности. Председателят на СОС трябва да се ползва с голяма подкрепа. Другото е търсене на изход от безизходицата. Вероятно утре ще започне кризата. Ако чакаме партиите да ни казват какво да правим това ще покаже слабост“, изтъкна общинският съветник от „Синя София“.

„Проектът на план-сметката за чистотата на София е представен на публично обсъждане, би трябвало до декември да бъде приет. Около 270 млн. лева е тя, има и 37 млн. лева вземания, несъбрани от граждани за минали години. Не се предвижда увеличение на данък „смет”. Ако не приемем план-сметката на София, ще работим с тази от 2022 г.”.

„1,6 млрд. лева е дългът на „Топлофикация”. От 2012 г. дружеството няма положителен резултат”, каза съветникът. Като причина за този голям дълг той посочи сложната лихва, която я няма никъде в ЕС. 

Във връзка със забраната за стари автомобили, Лилков заяви: „Аз съм раздвоен за това предложение. Трябва да има един математически модел, който да покаже, че тази мярка ще сработи. Сега, карайки ги да обикалят около София, замърсяват повече въздуха. Те плащат и по-големи данъци заради това. Трябва да се направи обща система за наблюдение. Не знаем до колко има възможност кметът да заработи една такава система“.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1396 11

Свързани новини

Коментари 11

Добави коментар
Ужас

2023.11.30 | 14:44

11
Нагъл смешник - ти що един път не излезе да гласуваш? Що не пуснахте ваш кандидат, щом не харесвате никого от избраните? кукумицин

2023.11.29 | 20:18

10
Ако Герб излязат от окопите, както Вие се изразявате и се договорят с изнудвачите от ПП, има опасност ние да излезем по улиците.
Снежко Снежев

2023.11.29 | 20:12

9
Тулупи от всички клики... онождайте се:)))!
Цирк на сглобката

2023.11.29 | 20:10

8
Пеевски и посолството ще наредят с смс на ББ и той ще гласува за ПП -измамата.
Цирк на сглобката

2023.11.29 | 20:08

7
Пеевски и посолството ще наредят с смс на ББ и той ще се гласува за ПП -измамата.
георги

2023.11.29 | 19:46

6
ГЕРБ СА СЕ ПРЕДАЛЛИ. НА АРМЕНЕЦА ХЕКИМЯН В СОФИЯ,И ЩЕ СЪРБАТ РЕЗУЛТАТА НА ЕВРОИЗБОРИТЕ ДОГОДИНА!!ЩОМ ИСКА БОЙКО ДА СА ОПОЗИЦИЯ ЩЕ БЪДАТ ОТ ТУК НАТАТЪК!
баба гицка

2023.11.29 | 19:33

5
хюм, неможе ли пп да отстъпи, нестига че бойко им пусна гювеч ами и да се предаде, май много ви стана другари
Ленчето

2023.11.29 | 18:33

4
Помияр червен

2023.11.29 | 18:25

3
Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може -----> mub.me/bioex

2023.11.29 | 18:07

2
Ако се чудат кое посолство да послушат, това е вече друг въпрос.

Добави коментар

Водещи новини