Асен Василев: Притесненията на Борисов са неоснователни, приходите вървят много добре

  • 17 ноември 2023 21:15

  • 1366
  • 2
Асен Василев: Притесненията на Борисов са неоснователни, приходите вървят много добре
© Кадър: БНТ
Слушай новината Слушай новината

Това, което видях вчера бяха изключително грозни сцени. От една страна не е нормално фенове да чупят и палят, а от друга полицията да бие паднали хора. В основата е решението на БФС да не бъдат допуснати хората на стадиона. Това заяви министърът на финансите Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на в предаването „Панорама” по БНТ.

От самото съставяне на това правителство, то е много тежък компромисен вариант, за да може България да се придвижи напред. Всичко е заложено в програмата на правителството с ясен хоризонт от 18 месеца, подчерта той.

Разговорът за дерогацията беше нормален - едната цел е да не отиват повече пари към "Лукойл", другата е да не се вдигат цените на горивата за българските граждани и да има достатъчно време да се мине към неруски петрол. Решението защитава и двете точки - спираме износа максимално скоро, а на 1 март се спира дерогацията - това е технически минималният срок, за да се мине към неруски петрол. Ако спрем дерогацията от днес за утре и за три дни някой трябва да намери танкери? Танкерите от Близкия изток обикновено пътуват до България за 20 дни? Ако кажете след три дни спирам вноса, другите 17 дни откъде точно ще дойде?", попита финансовият министър. И поясни, че може да се застраши подаването на гориво в страната. Това е посочено в доклади за рисковете, изготвен от експерти и службите.

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на отрече, че 1 млрд. лв. са изтекли към Русия през "Лукойл". "Лукойл" ще плати 400 млн. лв. данък, а печалбата, която реализира е 600-650 млн. лв., т.е. 250 млн. лв. е чистата печалба, която ние не взимаме за българската хазна", съобщи финансовият министър.

ПП - ДБ, ГЕРБ и ДПС се разбраха! ГЕРБ и ДПС ще участват за кворума, за дерогацията и за бюджета

Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на призна, че има притеснения в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, които били неоснователни. Те са свързани с таксата от преноса на руска газ. "Затова ги махнахме" - коментира той - намалена е и капиталовата програма, която пак е на рекордни нива - 10 млрд. лв.

"По този начин си запазваме трите процента, бюджетът влиза в рамки и ако тези приходи се реализират, ще направим актуализация, да се признаят тези приходи и да си довършим капиталовата програма", изтъкна Василев.

Приходите вървят много добре. ДДС е нагоре с 18% вътре в страната. Единственото изоставане е за ДДС от внос и те в момента наваксват, разкри финансовият министър.

Василев обяви, че гледа на атаките срещу себе си, като на комплимент. „Аз не съм женен за тази позиция. Ако съм полезен за хората – ще я върша, ако не – ще си тръгна. Много е важно човек да си тръгне навреме”, увери той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1366 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Scarface

2023.11.18 | 08:05

2
Аналноподатливия с широкото дупе

2023.11.17 | 23:28

1
Много лъжи на едно място

Добави коментар

Водещи новини