Държавният глава Румен Радев проведе среща с президента на МОК Томас Бах

  • 27 май 2024 23:02

  • 803
  • 10
Държавният глава  Румен Радев проведе среща с президента на МОК Томас Бах
© Президентство

България високо цени готовността на  Международния олимпийски комитет да подкрепи усилията и амбицията на страната ни да организира домакинство на Младежки зимни олимпийски игри. Това заяви държавният глава  Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на на среща с президента на МОК Томас Бах, която се проведе в централата на организацията в Лозана, съобщават от пресслужбата на държавния глава.

По време на срещата от ръководството на МОК заявиха готовност за съдействие при изготвянето на пътна карта за издигането на кандидатурата на България, така че страната ни да покрие стандартите за провеждане на спортното събитие в София. „България се гордее с традициите в зимните спортове и натрупа сериозен опит в организацията на международни състезания. Страната ни има и отлични природни условия“, каза президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на срещата. По думите на Томас Бах близостта на столицата до планината би улеснила много организацията на събитието. Необходимо е да се направи оценка на съоръженията и инфраструктурата, нужни за провеждането на младежкия спортен форум.

Държавният глава заяви, че за България е повод за гордост, че е сред 14-те страни, които през 1896 г. участват в Първите съвременни Олимпийски игри в Атина. По време на срещата си Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и Томас Бах отбелязаха приноса на Олимпийското движение за утвърждаването на мира и разбирателството между хората. В срещата днес участваха председателят на БОК Стефка Костадинова, както и Весела Лечева - член на комисията по обществени въпроси и корпоративни комуникации към МОК.

Румен Радев пристигна в Швейцария

Томас Бах посрещна президента Радев в Олимпийския музей в Лозана. Експозицията проследява историята на Олимпийското движение от 1896 година до днес. В него са увековечени важни за световния спорт достижения, някои от които на български спортисти. Сред тях е поставеният рекорд от 209 см. от Стефка Костадинова в скока на височина, недостижим и до днес. В музея е изложена и оригиналната летва, която Костадинова  преодолява.

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на е на работно посещение в Конфедерация Швейцария, където по-рано днес в Берн проведе среща с президента Виола Амхерд.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
803 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2024.05.28 | 07:00

5
Да светна родните соросмърши. Отзад спектакъла тече скандал след скандала. Краварските ционисти минаха всички граници на алчност. Дори и най-наведените взеха да зацепват, че САЩ иска да потопи Европа тотално в дългове, а ако не успее да я запали. Само неграмотник или промит мозък не му е ясно, че хегемонията над задокеанската кочина приключи. Това дето успяха да прикрият с пропаганда цъфна в подкрепата на Фашисткият Израел. А тук ще мизрестваме както винаги и ще се топим във вазелиня. Щото в мелето да ни праска ще се включат и Турчолята. Арестович обясни на глупаците укри, че Зеленски е най-обикновен нает актьор, който след като си изпее сценария си ляга да спи с охрана от МИ6. Когато питал Ермак защо няма никаква отчетност и никой не следи как крадат, отговора бил: Тихо, не питай. Тя парата си тече. Намерете си го в Телеграма.

2024.05.29 | 07:02

10
Точно така

2024.05.28 | 07:33

8
СЛЕД КОВИД-19, ЦИОНИСТИТЕ ВИ ГОТВЯТ НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА. А ТОЛКОВА МНОГО БЯХА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ, ЧЕ НАСИЛА ВИ ВАКСИНИРАНАХА! ЯВНО ДА УМИРАТЕ НА ВОЙНА Е ПО ЗДРАВОСЛОВНО!
Пунта Мара

2024.05.28 | 09:13

9
Чуди се с КОГО да се среща !? А,МУТРИТЕ си ЖИВУРКАТ,ПЪТНАТА КАРТА я НЯМА !? И,ВСИЧКО му е НАРЕД !? ЗАЩ бе,Г-н ПРЕЗИДЕНТ ????????????????????
БОЙКО

2024.05.28 | 06:57

4
Какво НАТО бре идиоти?!?От кого ще ви опази?!?! Да сте чели нещо за Кипър!!!??
Ха, ха, ха

2024.05.28 | 07:32

7
СЛЕД КОВИД-19, ЦИОНИСТИТЕ ВИ ГОТВЯТ НОВА СВЕТОВНА ВОЙНА. А ТОЛКОВА МНОГО БЯХА ЗАГРИЖЕНИ ЗА ВАШЕТО ЗДРАВЕ, ЧЕ НАСИЛА ВИ ВАКСИНИРАНАХА! ЯВНО ДА УМИРАТЕ НА ВОЙНА Е ПО ЗДРАВОСЛОВНО!

2024.05.28 | 07:22

6
От на майка ти селската потка,смотан олигогрен
Доротея

2024.05.28 | 06:04

3
Като чу за НАТО и се изниза като пръдня из гащи
шапкаря е идиот

2024.05.28 | 03:16

2
голема "външнополитическа дейност" развива шапкаря... за какво се среща с тоя, все едно от МОК зависи нещо или МОК има значение за каквото и да било в България?
Анонимен

2024.05.28 | 00:43

1
А НАТОвският генерал и български президент, главнокомандуващ българската армия, по какви причини избяга тия 2-3 дни при Орбан, вместо да бъде домакин на парламентарната асамблея на НАТО в София ? Както е тръгнало, изглежда се кани в скоро време да избяга при Путин.

Добави коментар

Водещи новини