Бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев се обзаложи за изтеклите записи: В службите няма толкова глупав човек

  • 27 май 2024 17:38

  • 4808
  • 3
Бившият шеф на ДАНС Цветлин Йовчев се обзаложи за изтеклите записи: В службите няма толкова глупав човек
© bTV

Политиците се изкушават да използват нерегламентирани средства, с които създават компромати. Много често се изкушават по един или друг начин да въвлекат службите в тази своя война, коментира в интервю за бТВ бившият председател на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС) Цветлин Йовчев. 

Важното в случая е да се разбере по какъв механизъм са направени записите и дали той е бил незаконен. "Мога да се обзаложа, че не е по законен път. Готов съм да се обзаложа, че няма толкова глупав човек в службите, който да си "заложи главата" за това", категоричен е той.

"Бивши служители дали могат да бъдат използвани за това - да", убеден е Цветлин Йовчев. 

Христо Петров (Ицо Хазарта) за изтеклите записи: Преди изборите очаквам да се появи нещо изцяло фалшиво

По експертната му оценка, за да бъдат направени подобни записи, са необходими поне десет души.  "Става въпрос за човек, присъствал на срещата, или за незаконно подслушване от частни разузнавателни структури. Слуховете говорят, че те са повече от една. Нашият колега Светослав Иванов обърна внимание на случая “Марсалек” в Австрия. Именно частна разузнавателна структура: бивши служители на службите, бяха събирали информация за журналиста Христо Грозев по поръчение на Кремъл. Тези структури трябва да се ликвидират - опасни са не само заради компроматната война, а и за националната сигурност", категоричен е бившият председател на ДАНС. 

Йовчев изрази съжаление, че "Прозорецът на Овертон" се е ориентирал към възможностите на неприемливото политическо поведение. А трябва ветровете да духат в обратната посока - към естествения ред на нещата. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
4808 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ПИТАНЕ

2024.05.28 | 09:20

3
А бе,ЗАЩО от "СЛУЖБИТЕ" НЕ ИЗТЕЧЕ и НЕЩИЧКО за : НОЩНОТО ШКАФЧЕ,"БарселонаГЕЙТ-ИстамбулГЕЙТ",ПАРИТЕ от ХАЗАРТА,Мата Хари,гласът от ЗАПИСИТЕ,..............................,за МИЛИОНИТЕ,МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ и ПРОДЪЛЖАВАЩИ да се КРАДЪТ от ШАЙКАТА ОПГ "герб" и ЯТАЦИ ?! ЗАЩО ???? ЗАЩО ли ????
SPY софтуер

2024.05.27 | 20:24

2
чудя ви се на на начина по който разсъждавате. С микрофон с глава на топлийка направих запис на човек който направи признание че е изневерил на жена си със секретарката ми. Жените които носят обеци, шноли, мъжете пръстени микрофони иметиращи скъпоценни камъни също правим записи с висока чистота на звука. техниката е напреднала твърде много. Правил съм запис на съвещание с микрофон в токата на колана ми. Има много начини да направиш скрит запис.

2024.05.27 | 18:50

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини