Окървавеният протест на футболни фенове и исканите оставки в кабинета

  • 17 ноември 2023 19:13

  • 4319
  • 2
Окървавеният протест на футболни фенове и исканите оставки в кабинета
© Булфото

Novini.bg следи на живо за вас висчки новини и реакции около окървавения снощи протест на футболни фенове срещу ръководството на БФС и отражението му върху политическата сцена, след като бяха поискани оставките на двама министри, а премиерът Денков уволни зам.-министъра на вътрешните работи. 

Последвайте канала на

21:48 | 17 ноември 2023

Адвокат Емануил Йорданов: Трябва да бъдат наказани полицаите, нанесли побой на протеста

"Виновно е ръководството на Българския футболен съюз. Запалянковците чакаме от години да се случи нещо добро във футбола, а то не идва", заяви бившият вътрешен министър и настоящ адвокат Емануил Йорданов в студиото на "Денят ON AIR". 

Прочети още...
21:20 | 17 ноември 2023

Стилиян Петров: Полицията, която охраняваше "отличниците" от БФС, се изправи срещу своите събратя

Сигурен съм, че част от полицията, която охраняваше тези "отличници" на стадиона, се изправи срещу своите събратя: българите, феновете. Сигурен съм, че хора от полицията също са фенове на българския футбол. Това каза в интервю за "Панорама" бившият футболист Стилиян Петров. 

Прочети още...
20:59 | 17 ноември 2023

Румен Радев: Изкушените от футбола у нас се делят на две

България почита своите спортни икони и се радвам, че поколенията, които нямаха шанса да гледат великата игра на Стоичков на живо, ще има къде да идват, за да черпят вдъхновение и гордост. Това заяви президентът Румен Радев на церемонията, с която в София беше открита „Зала на славата“ на легендата на българския футбол Христо Стоичков.

Прочети още...
20:50 | 17 ноември 2023

Клиенти на заведението, в което нахлу полиция са в шок, твърдят, че са пръскани с лютив спрей

При протестите срещу Българския футболен съюз, прераснали в безредици, са ранени десетки. А посетители в заведение на метри от стадиона преживяват истински шок при нахлуването на полицията там.

Прочети още...
20:30 | 17 ноември 2023

Футболният коментатор Борислав Борисов: Емоциите, които видяхме , са твърде крайни, за да останат без последствия

Според мен българският футбол просто гръмна – в пряк и преносен смисъл. За съжаление, това, което го имаше дълго време като напрежение между отделни личности, клубове, организации вътре в самия футбол, може би дори нямаше как да не избухне. Това заяви в “Интервюто в Новините на NOVA” футболният ни коментатор Борислав Борисов.

Прочети още...
18:50 | 17 ноември 2023

Полицаи се събраха в София в подкрепа на ранените униформени на протеста

Полицаи се събраха под проливния дъжд в София пред църквата "Св. Седмочисленици", за да окажат подкрепа на служителите, които вчера пострадаха при сблъсъците между органите на реда и футболните фенове.

Прочети още...
18:45 | 17 ноември 2023

Антоанета Цонева: Ако остане на поста си, Калин Стоянов ще е министър на ДПС

Ако Калин Стоянов остане на поста си, той ще е министър на тези политически сили, които го защитиха днес. Те ще носят политическата отговорност за това, че застават зад министър, който допусна този акт. Това каза в интервю за БНТ депутатът от ПП-ДБ Антоанета Цонева.

Прочети още...
18:42 | 17 ноември 2023

Премиерът прати писмо до ФИФА, призова международната федерация да се ангажира със случая БФС

В писмо до президента на ФИФА Джани Инфантино министър-председателят акад. Николай Денков призова международната футболна федерация да се въвлече в казуса с БФС в съответствие с правата и отговорностите, посочени в устава на ФИФА, съобщиха от правителствената информационна служба.

Прочети още...
18:08 | 17 ноември 2023

Кристина Петкова (ДСБ) призова Боби Михайлов да прояви чест и доблест

Разчитам на доблестта на Борислав Михайлов. На това, че ще има очи и достатъчно смелост да се яви на изслушване в спортната парламентарна комисия в сряда. Това каза в интервю за "Лице в лице" заместник-председателят на ДСБ Кристина Петкова.

Прочети още...
17:45 | 17 ноември 2023

Красен Кралев: Защо събраха тежки ултраси и агресивни елементи на едно място?

Напрежението във футболните среди е стигнало връхната си точка и вече няма накъде. Нещата са излезли извън предела на нормалното. Аз не одобрявам никакви форми на насилие. Всеки фен има право да иска оставки, но да се бие с полицията – не го разбирам. Това заяви бившият министър на спорта Красен Кралев в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Прочети още...
17:38 | 17 ноември 2023

ММС извърши в спешен порядък проверка на документацията по лицензирането на БФС

Министерството на младежта и спорта извърши в спешен порядък днес проверка на документацията по лицензирането на Българския футболен съюз предвид огромния обществен интерес по темата, съобщиха от пресцентъра на ММС.

Прочети още...
17:21 | 17 ноември 2023

Борислав Михайлов след разпита: Днес оставка няма да подам, не чувствам вина за вчерашния мач

Днес оставка няма да подам. Ще ви кажа другата седмица. Имаме колективен орган, на който аз трябва да кажа какво ще направя. Не се притеснявайте. Ще кажа тези неща, които интересуват обществото - финансиране, разходване на средства, абсолютно всичко. 

Прочети още...
16:48 | 17 ноември 2023

Столична община ще заведе иск срещу организатора на протеста в София

Щетите за контейнери, кошчета за отпадъци, както и дейности по почистване са в размер на 14 хил. лв. За шахти, плочки, бордюри сумата е 8 000лв. Съсипаните ограничителни колчета и знаци са на стойност 4000 лв. Нарушената обшивка на тавана на подлеза на Орлов мост ще струва около 15 000 лв. Това заяви кметът на София Васил Терзиев пред журналисти.

Прочети още...
16:38 | 17 ноември 2023

СГП привлече към наказателна отговорност ултрас, подпалил полицейски бус снощи

Днес, 17.11.2023 г., Софийска градска прокуратура (СГП) привлече към наказателна отговорност 29-годишен български гражданин за престъпление по чл. 330, ал. 2, т. 1, вр. ал. 1 НК и постанови обвиняемият да бъде задържан за срок до 72 часа.

Прочети още...
16:34 | 17 ноември 2023

Точно 30 години по-късно… феновете отново са по улиците. Отново са обединени

Точно 30 години минаха. Днес е годишнината. Иронично, нали? 

Прочети още...
16:23 | 17 ноември 2023

Синдикатът на МВР: Адресатът на вчерашния гняв е ясен на всички и той не е сред нас!

Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) застана зад полицаите, участвали в охраната на протеста снощи, посочват в своя позиция от синдиката.

Прочети още...
15:37 | 17 ноември 2023

Прокуратурата погна ултрас за извършени хулигански действия и повреждане на чужда собственост по време на протестите срещу БФС

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж за извършени хулигански действия и повреждане на чужда собственост по време на протест по повод футболен мач.

Прочети още...
14:51 | 17 ноември 2023

Васил Терзиев за нощта на ужасите в София: Гледката беше травмираща

"Снощи бях пряк свидетел на това, което се случи в центъра на София по време на заявения като мирен протест. Гледката беше травмираща" - това заяви новоизбраният кмет на София Васил Терзиев.

Прочети още...
14:35 | 17 ноември 2023

Наско Сираков към Боби Михайлов: Братле, подай си оставката, нека те запомнят с нещо добро

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков коментира исканата оставка на БФС. Това се случи по време на церемонията, при която бе открита улица на името на легендата на Левски Сашо Костов.

Прочети още...
14:14 | 17 ноември 2023

Спортното министерство: Подкрепяме правото на протест, но само ако е мирен

„От Министерството на младежта и спорта осъждат всяка форма на вандализъм, насилие и агресия, до които се стигна вчера в самия център на София. От Спортното ведомство се противопоставят и на превишаването на права, делегирани на представители на органите на реда, чиято основна мисия е защита на сигурността на гражданите и спазването на демократичните права”.

Прочети още...
14:03 | 17 ноември 2023

Калин Стоянов разкри на кой филм е бил снощи и обяви: Ако подам оставка, ще предам всички, които вчера бяха на терен

Учудвам се на искането ми за оставка, защото снощи хиляди служители си свършиха работата. Ако аз подам оставка, това означава да ги предам. Не смятам, че министърът на вътрешните работи трябва да е изкупителна жертва за несгодите на българския футбол в последните години. Заставам зад всички служители на МВР, които с риск за живота си защитиха гражданите и имуществото им. Осъждаме онези служители на МВР, които превишиха правата си. Разпоредил съм незабавна проверка на техните действия. Извинявам се онези хора, които протестираха мирно и пострадаха. Поздравявам полицаите, които помагаха на пострадали граждани.

Прочети още...
13:47 | 17 ноември 2023

Борислав Михайлов се яви на разпит в антикорупционната комисия

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов е привикан на разпит в Комисията за противодействие на корупцията,съобщи БНТ.

Прочети още...
13:19 | 17 ноември 2023

Ицо Хазарта за МВР шефа: Стоянов снощи е бил на кино, нека занапред да има неограничено време за този вид изкуство

Христо Петров - Ицо Хазарта коментира във социалната мрежа Фейсбук вчерашната ситуация с протеста срещу БФС.

Прочети още...
13:14 | 17 ноември 2023

Международният отзвук: Война в София и сериозна полицейска акция в България!

Сцените от безпрецедентният протест на феновете срещу ръководството на БФС обиколиха света. Напрежението в центъра на София беше отразено от медиите в много страни - от Северна Македония до САЩ и Малайзия, пише sportal.bg.

Прочети още...
11:40 | 17 ноември 2023

Ваня Григорова: София снощи приличаше на Париж, редно е някой да поеме отговорност

Очакванията ми са съдът да разгледа документите и доказателствата и да вземе решение съобразно законността и справедливостта. Това заяви Ваня Григорова, която беше кандидат за кмет на София, издигната от "БСП за България".

Прочети още...
11:23 | 17 ноември 2023

Младен Маринов: Истинският виновник за погромите в центъра на София е Васил Терзиев

Категорично не приемам българските полицаи да бъдат превръщани в пушечно месо за лица и съмнителни елементи, които протестират срещу когото и да било или срещу каквото и да било!

Прочети още...
11:10 | 17 ноември 2023

СДВР потвърди: БФС е поискал от УЕФА мач без публика

"В социалните мрежи ние получихме информация, че част от крайните протестиращи подготвят такива провокативни действия с оглед дискредитиране на управлението на БФС, което го коментирахме и на предишни пресконференции. Най-вероятно с оглед на получената информация, футболната ни централа е отправила искане до УЕФА за промяна на условията и реда на провеждане на тази футболна среща".

Прочети още...
11:08 | 17 ноември 2023

Сарафов погна Борислав Михайлов и други от ръководството на БФС

По разпореждане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов прокуратурата се самосезира във връзка с множество публикации в медиите, съдържащи информация за допуснати нарушения и/или престъпления от различен характер (разходване на публичен ресурс, „черно тото“ и др.) от страна на ръководството на Българския футболен съюз, в т.ч. и от президента на федерацията Б. Михайлов.

Прочети още...
10:56 | 17 ноември 2023

Денков уволни зам.-министър в МВР и обяви: По време на безредиците Калин Стоянов е бил на кино

Уволних заместник-министръра на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Това обяви премиерът акад. Николай Денков в Министерски съвет. 

Прочети още...
10:46 | 17 ноември 2023

Сектор "Г": Сблъсъци между агитки не е имало, полицаите пребиха десетки невинни хора

Армейци, бихме искали да заявим, че изтеклата от страна на СДВР информация за сблъсъци между две агитки на протеста снощи категорично не отговаря на истината - напрежение между нас и останалите не е имало. Това заявяват феновете на ЦСКА от Сектор "Г" в социалните мрежи.

Прочети още...
10:36 | 17 ноември 2023

Журналист разкри истината за скандалното видео от протеста, в което полицаи бият човек

Журналистът Мариета Николаева с разказ за погрома на протеста на футболните фенове в София. Сблъсъци около Националния стадион „Васил Левски” белязаха миналата вечер. Фенове се събраха на протест с искания към ръководството на Футболния съюз и настояха за промяна в българския футбол, предава Нова.

Прочети още...
10:26 | 17 ноември 2023

Журналист: ПП-ДБ разтоварват политическата криза с трасиращи куршуми по фланга

ГЕРБ и ДПС се опитват да свалят правителството, без да си цапат ръцете. ПП-ДБ се опитват да отместят конфликта, искайки оставката на вътрешния министър – опитват се да разтоварят политическата криза с трасиращи куршуми по фланга. Това мнение изрази пред БНР журналистът Веселин Стойнев.

Прочети още...
09:43 | 17 ноември 2023

Пеевски разкри причината да се иска оставката на МВР министъра

Кметът на София и спортният министър са абсолютно виновни за снощните случки, заяви пред медиите в кулоарите на парламента председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

Прочети още...
09:28 | 17 ноември 2023

Борисов категоричен: Спортният министър да си подаде оставката незабавно

Калин Стоянов не трябва да си подава оставката. Спортният министър трябва да си подаде оставката незабавно, защото нагнетяваше напрежението. 

Прочети още...
09:19 | 17 ноември 2023

Журналист: Борислав Михайлов може би ще подаде оставка

Изглеждаше като по филмите. Нещо, което сме виждали в граждански войни, в други градове. Винаги сме си казвали, че това надали ще се случи тук. Това каза пред БНР журналистът Валентин Маринов от Клуб Z след сблъсъците и погромите в центъра на София, предизвикани от футболни фенове.

Прочети още...
09:00 | 17 ноември 2023

ПП-ДБ поиска оставките на Борислав Михайлов и вътрешния министър Калин Стоянов

"Току що завършихме заседание на парламентарната ни група. Искаме оставката първо на Борислав Михайлов и също на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. Той трябва да понесе отговорност за случилото се снощи. Това беше недопустимо".

Прочети още...
08:57 | 17 ноември 2023

Журналистът Тодор Христов за протеста на феновете: Хората си поискаха футбола

Хората си поискаха футбола. Когато стадионът е затворен за феновете без да сме наказани, те отново са там, но навън. Едва ли футболните фенове са очаквали различна реакция теза след мача от ръководството на Футболния съюз. Връзката между феновете и съюза е безвъзвратно скъсана. Това каза журналистът в спортната редакция на NOVA Тодор Христов в „Здравей, България".

Прочети още...
08:20 | 17 ноември 2023

Как протестът на футболни фенове в София се превърна в погром

Бившия зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов и бившият зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев коментираха в ефира на „Здравей, България” безредиците при снощния протест на футболни фенове в София.

Прочети още...
08:00 | 17 ноември 2023

СДВР за протеста: Целият град щеше да пламне, имахме информация за коктейли "Молотов"

"Станахте свидетели на фенове на футболни агитки, които направиха погром в центъра на столицата. Предварително бяха обявили, че това ще е мирен протест, а нямаше нищо мирно".

Прочети още...
07:34 | 17 ноември 2023

След погрома на футболните фенове: Какви са щетите в центъра на София?

Напрежение и сблъсъци около Националния стадион „Васил Левски” белязаха миналата вечер. Фенове се събраха на протест с искания към ръководството на Футболния съюз и настояха за промяна в българския футбол. 

Прочети още...
21:51 | 16 ноември 2023

Бойко Борисов: До Борислав Михайлов - след толкова кръв, иди си!

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов също коментира протеста срещу БФС в София.

Прочети още...
21:40 | 16 ноември 2023

Емил Костадинов размаха среден пръст на журналистите след мелето в София

Вицепрезидентът на БФС Емил Костадинов показа потресаващ непукизъм към кървавите събития в центъра на София. 

Прочети още...
20:52 | 16 ноември 2023

Ескалация на протеста срещу БФС, полицията използва водно оръдие, има много ранени, горяха полицейски бус и линейка

Хаос и затворени улици в София заради протеста срещу начинът на управление на Българския футболен съюз. Това се случва броени часове преди началото на футболната евроквалификация "България-Унгария", която ще се играе без публика на стадион "Васил Левски".

Novini.bg
4319 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Bvab

2023.11.18 | 05:51

2
Видяхте ли натрият селянин докопал се до власт как никога доброволно няма за я сдаде,а? Говоря за министър четох на вътрешните работи.
съни

2023.11.17 | 18:44

1
боже едното няма общо с другото,и Тея идиоти не знаят къде ги сърби за да се поччешат с такива откачени неща няма да се оправят нещата луди

Добави коментар

Водещи новини