Как протестът на футболни фенове в София се превърна в погром

  • 17 ноември 2023 08:20

  • 2307
  • 3
Как протестът на футболни фенове в София се превърна в погром
© Нова тв
Слушай новината Слушай новината

Бившия зам.-ректор на Академията на МВР Милен Иванов и бившият зам.-министър на вътрешните работи Филип Гунев коментираха в ефира на „Здравей, България” безредиците при снощния протест на футболни фенове в София.

„Полицията беше поставена в ситуация да бъде заложник на интересите на ръководството на Футболния съюз. Трябва да поемат отговорността за кръвта на тези полицаи. Очевидно се знаеше, че ще има такъв риск и това, че не бяха допуснати на стадиона направи обстановката още по-взривоопасна”, обясни Гунев.

„В планирането на самите действия на протеста има допусната грешка. Основният удар и сблъсък между полиция и протестиращи се случват в тесните улици около „Гурщо”, а не в Борисовата градина, където има възможности за маневриране със сили и средства от страна на полицията. Беше странно, че разрешиха да има протест там”, смята Иванов.

СДВР за протеста: Ако не бяхме приложили реципрочни действия, щяха да пострадат невинни хора

Според него полицията търпи, докато не получи заповеди „Използването на водно оръдие е добър тактически ход.

Като те полеят със студена вода започваш да мислиш малко по-трезво.

Противодействието на груповите нарушавания на обществения ред е много сложна полицейска операция. Изисква ясно, твърдо управление на огромно количество сили и средства.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
2307 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ИСТИНАТА

2023.11.17 | 10:03

3
ОТГОВОРА на този въпрос е скрит във ВЪПРОСА:КАК така РАЗПИТАНИЯТ г-н Божков стои с ГРИВНА на ТЕРАСАТА,а "Другарят-евроантлантик"Борисов-БЕЗ ИМУНИТЕТ ,СЕДИ в "парламента" на ПЪРВИЯТ РЕД????

2023.11.17 | 09:14

2
С лумпените на Божков

2023.11.17 | 08:30

1
какъв "погром", погром над футбола е управлението на перукан помияра.

Добави коментар

Водещи новини