Прокуратурата повдигна обвинение на задържан за снощния погром в центъра на София

  • 17 ноември 2023 15:37

  • 741
  • 1
Прокуратурата повдигна обвинение на задържан за снощния погром в центъра на София
© bulphoto (архив)
Слушай новината Слушай новината

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност 20-годишен мъж за извършени хулигански действия и повреждане на чужда собственост по време на протест по повод футболен мач.

На 16.11.2023 г. около 19.35 ч. пред сградата на Посолството на Република Турция в гр. София, обвиняемият Е.П. извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като хвърлил камък, с който счупил задно ляво стъкло на полицейски микробус марка „Фолксваген“, уточняват от държавното обвинение.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост. Е.П. е обвинен и за това, че е повредил чужда движима вещ, която е държавна собственост. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.325, ал. 2, вр.ал.1 от НК и по чл. 216, ал. 1 от НК, за които се предвижда наказание „лишаване от свобода“.

Ескалация на протеста срещу БФС, полицията използва водно оръдие, има много ранени, горя полицейски бус

Е.П. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Софийска районна прокуратура наблюдава и ръководи още две досъдебни производства за счупени и повредени недвижими вещи, както и за хулигански прояви. Разследването по тях продължава.

Спрямо близо 30 лица, които първоначално са били задържани за срок до 24 часа от органите на МВР по време на протеста, се прилагат мерки по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
741 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2023.11.17 | 20:26

1
И двамата ще го харесате: желязна еpекция за цяла нощ, няма бързо да свършваш: cвирка, анален и вагинален ceкc, колкото поискаш, подобряване на издръжливостта до 10 ПЪТИ по-дълго, ярък оргазми и за двамата, Подобряване на вкуса на спepмaта: тя ще иска да поглъща все повече и повече! Съветвам всеки да опита------> mub.me/bluex

Добави коментар

Водещи новини