Бойко Борисов: Криза е, но даваме пари и за спорт

  • 22 юни 2011 18:22

  • 633
  • 0
Бойко Борисов: Криза е, но даваме пари и за спорт
© Булфото

Това каза премиерът Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г пред фенове на „Локомотив”-Пловдив и „Ботев”-Пловдив при обсъждането на бъдещето на стадион „Пловдив”.

Борисов посочи, че 90 млн. лева са дадени за спортна зала в София, но тя не е за софиянци, а за България, защото досега нямаше зала, която е за колективен спорт, където може да се провеждат легитимно първенства и концерти.

Борисов изтъкна още, че сегашното правителство е направило и нова зала за гимнастика и акробатика, както и преди няколко дни е открита и залата „Спорт Палас” във Варна за близо 10,5 млн. лева. Близо 10 млн. лева са дадени на Русе през Банката за развитие. През октомври догодина ще стане и пловдивската спортна зала, каза Борисов. По 1 млн. лева са дадени на отборите „Ботев” и „Локомотив”, посочи още премиерът.


Днес се наливат 10 млн. лв. за 20-километров път до Момчилград и 40 млн. лева за пречиствателна станция в Хасково, така че река Марица да стига чиста до Стара Загора, Димитровград и Хасково.


По време на посещението на стадион „Пловдив”, премиерът бе съпровождан от министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев, министъра на финансите Симеон Дянков и министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков.

На срещата с премиера присъстваха пловдивчани и спортни величия от града. По техните думи за първи път на стадион „Пловдив” стъпва министър-председател и то не сам, а с половината Министерски съвет. Това е ясен знак, че проблемът с легендарния пловдивски стадион, където преди 25 години се състоя големият мач между Пловдив и Барселона, ще се реши. Това е кауза на целия град, обединила интересите на всички спортни клубове в града.

Последвайте канала на

Десислава Станева
633 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Свързани галерии

Водещи новини