Министър Коритарова разкри кога ще има път до терена за новата детска болница

  • 02 юни 2024 10:04

  • 807
  • 2
Министър Коритарова разкри кога ще има път до терена за новата детска болница
© Нова тв

За около две години - две години и половина ще има път до терена за новата детска болница. Това каза в ефира на Нова телевизия служебният министър на регионалното развитие и благоустройство Виолета Коритарова-Касабова.

Докато се строи сградата, Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) се ангажира да изгради и последната част от Околовръстния път на София. Изчакваме представители на общината да се включат в специална група, която работи по проекта, посочи министърът. 

Тя заяви, че министерството съкращава вътрешните срокове за придвижване на документацията по строежа. Има много дейности по разрушаване на стара сграда и разчистване на терена, коментира Коритарова, но не се ангажира със срок за завършването на строежа.

По повод ремонта на "Дунав мост" при Русе, който започва в края на юни, служебният министър каза, че той няма да задълбочи "кризата при преминаването". На моменти може да има забавяне, защото една от лентите ще бъде затваряна частично. За кратко ще има пълно затваряне, но това няма да е в първата година на строителството. Ремонтът се очаква да приключи в рамките на две години, посочи още Виолета КоритароваВиолета КоритароваВиолета Коритарова е назначена за министър на регионалното развитие и благоустройството в

Ремонтът на "Дунав мост": Колко ще се чака и докога?

Настилката на магистрала "Тракия" в района на Ямбол и Сливен е лоша, тя ще бъде ремонтирана през есента. Продължава работата по магистрала "Хемус", след като известно време не се работеше. Сега тези участъци трябва да се санират, за да се превърнат в строителен обект. Тази година се очаква да бъдат готови 17 км, а догодина още 26 км от нея, каза Коритарова и допълни, че в същото време по два от тунелите на "Хемус" дейностите по ремонт ще приключат до края на месеца.

Установих забавени проекти по Плана за възстановяване, когато встъпих в МРРБ. Затова и поисках вътешен одит. Тя отхвърли твърдения на предшественика си Андрей ЦековАндрей ЦековАндрей Цеков е роден в София на 13 април 1973 г. На 6 юни 2023 г. е избран за министър на регионалното, но изрази опасения, че държавата може да загуби средства.

Последвайте канала на

Росица Валентинова
807 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2024.06.02 | 14:31

2
❤️Здравейте) Казвам се Джулия, на 23 години съм) Амбициозен 18+ еро модел) Харесва ми да правя голи снимки) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id398062

2024.06.02 | 10:57

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини