Министърът на отбраната Атанас Запрянов посети гарнизон Белене

  • 01 юни 2024 17:59

  • 457
  • 8
Министърът на отбраната Атанас Запрянов посети гарнизон Белене
© Министерство на отбраната

Министърът на отбраната Атанас Запрянов Атанас Запрянов Атанас Запрянов е назначен за министър на отбраната в служебния кабинет с премиер Димитър посети 55-и инженерен полк - Белене днес.

На кратък брифинг командирът на полка полковник Петко Петков представи структурата, мисията, задачите на формированието, както и ученията и подготовките, в които участва. Той увери, че инженерните формирования поддържат висока степен на готовност за изпълнение на поставените задачи.

Министър Запрянов изказа удовлетвореност от чутото и благодари на командира и командването на полка за усилията, съобщават от пресцентъра на Министерство на отбраната.

Атанас Запрянов: Никога не е обсъждано изпращането на наши военни в Украйна

По-рано през деня министърът на отбраната Атанас Запрянов Атанас Запрянов Атанас Запрянов е назначен за министър на отбраната в служебния кабинет с премиер Димитър се поклони пред паметта на жертвите на комунистическия режим в лагера „Белене“.

Той присъства на годишното поклонение на Втори обект на остров Персин, където поднесе венец пред Мемориала на жертвите и пострадалите от комунистическите репресии.

Пред медии министър Запрянов подчерта, че подобни събития трябва да се помнят, за да извлечем поуките от тях.

„Сложна и противоречива е нашата история, но най-тежко е, когато имаме противоборство и репресии на българи срещу българи по идеологически причини - несъгласие с тоталитарния режим, който беше наложен. Тези страдалци тук са платили със свободата си, някои и с живота си, защото са искали да живеят свободно. Затова това, което имаме днес като демокрация, като възможност всеки свободно да излага своите мисли, виждания и да планира своя живот, трябва да се защитава“, посочи той.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
457 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2024.06.01 | 23:02

8
❤️Здравейте) Казвам се Джулия, на 23 години съм) Амбициозен 18+ еро модел) Харесва ми да правя голи снимки) Моля, оценете снимките ми ➤ Ja.cat/id398062

2024.06.01 | 19:18

7
Предателю, как си? Добре ли спиш?

2024.06.01 | 19:18

6
Наско, чакат те съвипускници от военната академия в СССР, да ти напомнят как задиряше рускините, а сега си натовец. Помияр си беше, помияр ще си отидеш!

2024.06.01 | 19:17

5
Наско, чакат те съвипускници от военната академия в СССР, да ти напомнят как задиряше рускините, а сега си натовец. Помияр си беше, помияр ще си отидеш!
БОТЕВ

2024.06.01 | 18:45

3
ВЪН! За винаги,!!!

2024.06.01 | 19:05

4
СЛАВА на РУСИЯ и БЪЛГАРИЯ!
БОТЕВ

2024.06.01 | 18:45

2
ВЪН! За винаги,!!!
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР !!!

2024.06.01 | 18:32

1
Ако страната ти е окупирана от чужди военни бази - Ако ти заличават и подменят историята - Ако ти сменят националната валута - Ако ти променят националния празник - Ако ти подменят религията и езика - Ако робството е твоят национален идеал - Ако живееш в тирания маскирана като „демокрация“ - Ако в родината ти има колонизатори маскирани като „инвеститори“ - Ако вярваш в зеления диктат и екологичните мантри - Ако те опростачват и те правят да оглупяваш - Ако те карат да мразиш своите освободители и да воюваш срещу тях - Ако те карат да се биеш като маймуна със своите братя и сестри сънародници за парче хляб ОЗНАЧАВА, ЧЕ СИ РОБ И ГРАДИШ ЧУЖДА ДЪРЖАВА НА СВОЯ ТЕРИТОРИЯ!

Добави коментар

Водещи новини