Румен Гечев за прекратената концесия на "Росенец": Прозират много сериозни бизнес интереси на ДПС

  • 21 юли 2023 21:37

  • 3455
  • 1
Румен Гечев за прекратената концесия на "Росенец": Прозират много сериозни бизнес интереси на ДПС
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

Благодарение на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и колегите от "Продължаваме промяната" в предишното редовно правителство достигнахме рекордните 20 млрд. лева за социална политика. Може да има активна и ефективна социална програма в рамките на изисикванията на Европейския съюз. Това каза в предаването "Панорама" по БНТ депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Румен Гечев.

По отношение на държавния бюджет имаме много различия с колегите от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от", защото те водят политика, която противоречи на политиките на Европейския съюз, заяви той.

Българското правителство трябва да има програма с национални приоритети, каквато имат редица европейски държави, като Германия и Чехия например, и тя трябва да бъде следвана. Ние предлагаме да се харчи според националните приоритети, а не според това кой има по-интересно предложение, подчерта Гечев.

Ние предлагаме постепенно да увеличим дела на бюджетните разходи от брутния вътрешен продукт. 10% при 184 млрд. лева БВП означават, че правителството би разполагало с над 18 млрд. лева. Това означава много за инвестициите, пенсиите и т.н. Като предлага алтернативен бюджет, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е се позовава изцяло на европейския опит, посочи социалистът.

Той коментира и прекратяването на концесията на пристанище "Росенец", което се използва от "Лукойл".

Окончателно: Депутатите прекратиха концесията на "Лукойл"

Това е нарушение на международното право и ще има огромни ефекти върху България. Може да доведе до силно намаляване или спиране на производството на горива. Като посегнем на концесията за 35 г., ще има дела за стотици милиони. А и как след това чуждите инвеститори ще искат да сключват договори за концесия в България? Веднъж сключени договори трябва да се изпълняват, заяви депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Това е пранатягане на служебното правителство, което беше внесено от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Тук прозират много тесни интереси - не само външни, а и много сериозни бизнес интереси от страна на вносителя на този закон, каза още Гечев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
3455 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
К РАДЕВ ХИГИЕНИСТА НА ПУТИ НАЙ ОТЗАД

2023.08.04 | 11:32

1
ХИГИЕНИСТА НА ПУТИ НАЙ ОТЗАД НЕМЕДЛЕНО ХИГИЕНИЗИРА ОАКАНОТО ДУПЕ НА ГОСПОДАРЯ СИ ПУТИ. ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВАААА... ПЪК ПОСЛЕ:ЗАЩО НИ ПРЕЗИРА ЧОВЕЧЕСТВОТО?... И ПИТАМЕ, ПРИ НАЛИЧИЕТО НА МИЛИОНИ ГНУСНИ ФЕКАЛНИ ЧЕРВЕЙ,ЧИЯТО ЕДИНСТВЕНА ХРАНА СА ЕКСКРЕМЕНТИТЕ НА РОСИТЕ...

Добави коментар

Водещи новини