Кметът на район "Средец" се извини за начина, по който се прави реорганизацията на движението в центъра на София

  • 09 май 2024 22:45

  • 1147
  • 0
Кметът на район "Средец" се извини за начина, по който се прави реорганизацията на движението в центъра на София
© Bulphoto (архив)

Кметът на район "Средец" Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко се извинява за начина, по който се прави реорганизацията на движението по "Патриарх Евтимий", "Витоша" и "Фритьоф Нансен" в пост в социалната мрежа Фейсбук.

"Бих искал да се извиня за начина, по който Столична община прави реорганизацията на движението по бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Витоша" и ул. "Фритьоф Нансен". Дори не говоря за достойнствата и недостатъците на самия проект", написа във Фейсбук кметът на столичния район "Средец" Трайчо ТрайковТрайчо Трайков Трайчо Трайков е бивш министър на икономиката, енергетиката и туризма в правителството на Бойко по повод на новата организация на движението там, срещу която протестите на живеещи в района продължават.

Трайков заяви, че е поискал да има обществено обсъждане на проекта и на всички съпътстващи документи и изследвания, че ще бъдат взети предвид обоснованите предложения на гражданите и че едновременно ще бъдат въведени работещи компенсаторни мерки.

Административният съд образува дело за новата организация на движение в центъра на София

"Много голям проблем за мен е, че не съм успял да убедя колегите, колко е важно да се работи именно с уважение и мисъл за местната общност, както и че съм допуснал информацията с мен да се споделя умишлено избирателно", подчертава районният кмет.

"Уморих се да повтарям, че нищо хубаво не може да се случи, ако не се помисли едновременно за легитимния интерес на пряко засегнатите, от които се очаква да платят цената. Опасявам се, че това може да стане прецедент, който да минира доверието в способността на районните кметове да представляват ефективно хората, които ги избират и по този начин да се загуби възможността за смислени градски промени", отбелязва Трайков.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1147 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини