ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС настояват за обновяване на военновременните запаси на МО

  • 05 юли 2023 16:42

  • 448
  • 0
ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС настояват за обновяване на военновременните запаси на МО
© bulphoto (Архив)
Слушай новината Слушай новината

Проект на решение на 49-ото Народно събрание (НС) за ускоряване процеса по обновяване на военновременните запаси на Министерството на отбраната, са внесли в парламента днес депутати от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната" - Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" (ПП-ДБ) и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Това показва справка на страницата на НС.

Министерският съвет да ускори процеса по обновяване на ведомствените военновременни запаси на Министерство на отбраната, представляващи оръжия, боеприпаси, взривни вещества и пиротехнически изделия, чрез замяната им с новопроизведени такива, се предвижда в проекта. 

В проекторешението е записано още правителството да предоговори сроковете и количествата в сключения с „Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД договор при наличие на производствени възможности на държавното публично предприятие за това.

ДА "Държавен резерв и военновременни запаси" извърши 287 проверки само за два месеца

Основната част от наличните във Въоръжените сили боеприпаси, заделени като ведомствени военновременни запаси (ВВЗ), са произведени в периода 70-те до 90 -те години на миналия век, като конкретни номенклатури дори и по-рано, мотивират се вносителите.

Към момента боеприпасите, заделени като ВВЗ, са годни за бойно използване, но предвид годините им на производство с основание може да се предполага, че са в края на своя експлоатационен ресурс. Това налага предприемане на спешни действия за обновяване на запасите, посочват от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на, ПП-ДБ и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Предвид годините на производство на наличните във Въоръжените сили боеприпаси, друга, не по-малко важна, цел на обновяването е и минимизиране на предпоставките за възникване на инциденти със сериозни последици, предизвикани от стари и неотговарящи на техническите изисквания боеприпаси, се посочва сред аргументите за проекторешението.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
448 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини