Венеция Ангова, ПП-ДБ: Сглобката ни с ГЕРБ скърца и това е чудесно

  • 01 юли 2023 18:38

  • 5916
  • 0
Венеция Ангова, ПП-ДБ: Сглобката ни с ГЕРБ скърца и това е чудесно
© Кадър: Nova News
Слушай новината Слушай новината

Сглобката с ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в скърца и това е чудесно. Защото в предишните коалиции Борисов държеше да има послушна коалиция и алтернативно монизнство, с което да плаши първата коалиция. Сега го няма нито едното, нито другото. Това означава, че всичко помежду ни се случва публично и няма нищо скрито. Това заяви в интервю за Nova News народният представител от коалицията ПП-ДБ Венеция Ангелова.

По адрес на депутата от ДПС Делян Пеевски Ангова подчерта, че от ПП-ДБ не гледат на него като на партньор.

Господин Пеевски много искаше да се залепи като гербова марка към нас, но в крайна сметка се оттегли от конституционната комисия за сметка на експерти, които да влязат в нея. Тук говорим за координация на конкретните промени, но не и за партньорство, уточни Ангова.

По думите ѝ от "Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"" вече са на финалната права да представят своите предложения за промяна в Конституцията на страната.

Нидал Алгафари: Кабинетът на Денков и Габриел ще изкара пълен мандат

По темата с Висшия съдебен съвет тя обясни, че сегашният състав на кадровиците е с изтекъл мандат и не е редно да избира нов главен прокурор. Венеция Ангова отбеляза също така, че и.д. главен прокурор Борислав Сарафов също е съмнителна фигура.

Процедурата беше прибързана, някак тайнствена и непрозрачна, но и личността на Борислав Сарафов е съмнителна. Гешев е символ на порочната съдебна реформа, на нейната липса, а Сарафов е другото лице на същата монета, коментира тя.

Последвайте канала на

Владимир Василев
5916 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини